Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’de kaset skandalı – Gazeteci Ulaş Barış: “Adada büyük bir şok dalgası hâkim çünkü KKTC’nin demokrasi kültüründe bel altı oyunlar oynanmaz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde (KKTC) salı akşamı (19 Ekim), Başbakan Ersan Saner‘in müstehcen videoları sosyal medyaya sızdırıldı. Görüntülerin yayınlanmasının ardından Saner’in siyaseti bırakma kararı aldığı ve 30-31 Ekim günlerinde düzenlenecek Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’nda yeniden aday olmayarak, parti başkanlığını da bırakacağı belirtilmişti. Kasetlerin yayınlanmasının arkasında da organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarıyla gündeme gelen, KKTC’deki Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan ve adadaki birçok kumarhanenin sahibi Halil Falyalı’nın olduğu iddia ediliyor. Sosyal medyaya sızdırılan video hem KKTC’de hem de Türkiye’de deprem etkisi yarattı. KKTC’li gazeteci Ulaş Barış ile adadaki son durumu ve bundan sonraki süreçte neler olacağını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.