Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PayPal, Pinterest’i satın almak için 45 milyar dolar teklif etti

Dijital ödeme devi PayPal, popüler sosyal medya uygulamalarından Pinterest‘i satın almak için 45 milyar dolar teklif etti. Uzmanlar, PayPal’ın, Pinterest için hisse başına yaklaşık 70 dolar teklif ettiğini belirtti. Teklifin ardından Pinterest’in borsadaki hisseleri çarşamba günü (20 Ekim) büyük bir değer artışı yaşadı.

Son 10 yılın en büyük anlaşması olacağa benziyor

Veri hizmeti firması Dealogic’e göre, satın alma işlemi başarıyla tamamlanırsa, anlaşma Microsoft’un 2016 yılında 26 milyar dolar ile LinkedIn’i ve Salesforce’un geçen yıl 27.7 milyar dolar ile Slack’i satın almasını geride bırakarak son on yılda tüketici internet endüstrisindeki en büyük anlaşma olacağa benziyor. 

Pinterest’i satın alma fikri, PayPal’ın e-ticarette olan ilgisini gözler önüne seriyor. Son yıllarda PayPal, büyük ölçüde, insanların bir kredi kartına ihtiyaç duymadan çevrimiçi olarak mal ve hizmetler satın alabilecekleri platformlar satın alıyordu. 2019 yılında PayPal, insanlara çevrimiçi alışveriş anında indirim kuponlarını gösteren ödeme platformu Honey’i 4 milyar dolara satın almıştı.

PayPal ve Pinterest, satın alma hakkında yorumda bulunmaktan kaçındı. Pinterest’in hisse fiyatı, anlaşmanın duyulmasının ardından 20 Ekim Çarşamba günü yüzde 13 artarken, PayPal’ın hisseleri ise yüzde 5’lik düşüş yaşadı. PayPal ve Pinterest arasındaki görüşmeler ilk kez Bloomberg tarafından haberleştirilmişti.

Pinterest nedir?

Pinterest, 2009 yılında girişimciler Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından kuruldu. Ev dekorasyonu, düğünler, seyahat yerleri ve diğer pek çok konuda görüntüleri “sabitlemek” için kullanıcıların uygulamayı kullanmasıyla hızla büyüdü. Bugün itibarıyla şirketin 454 milyona yakın kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

Kaynak: The New York Times

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.