Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter ve Facebook tarafından hesapları kapatılan Trump, kendi sosyal medya uygulamasını kuruyor

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, “TRUTH Social” adlı yeni bir sosyal medya ağı kuruyor. 6 Ocak’taki Kongre baskınından sonra tüm sosyal medya uygulamalarından dışlanan Trump, ABD’deki büyük teknoloji şirketlerini “farklı görüşlere tahammül edemeyen tiranlar” olarak suçlamıştı. Trump, “Twitter, Taliban’ın hesapları için sesini çıkarmazken ABD’nin en sevilen başkanını susturmaya çalışıyor” demişti.

Donald Trump

Donald Trump’un başında yer aldığı Trump Medya ve Teknoloji Grubu (TMTG), yeni bir sosyal medya platformunun oluşturulmasından sorumlu olacak. TMTG, aynı zamanda abonelik esasına dayanan ve kullanıcıların içeriği diledikleri zaman izleyebilecekleri bir etkileşimli çevrimiçi televizyon kurmayı da planlıyor.

“Twitter, Taliban’ın hesapları için sesini çıkarmazken ABD’nin en sevilen başkanını susturmaya çalışıyor”

Trump destekçilerinin 6 Ocak’ta Kongre binasını basmasının ardından, Trump’ın Twitter ve Facebook gibi sosyal platformlardaki hesapları yasaklanmış veya askıya alınmıştı. Yaşananlardan rahatsızlık duyan ve bunu gizlemeyen Trump ve danışmanları, rakip bir sosyal medya sitesi oluşturmayı planladıklarını ima ediyordu.

Trump’ın sosyal medya hesapları 6 Ocak’taki Kongre baskınından sonra askıya alınmıştı.

Bu yılın başında ise Trump, “From the Desk of Donald J Trump (Donald Trump’ın masasından)” adlı bir blog kurmuş ve oradan paylaşımlarda bulunmuştu. Fakat blog, açıldıktan kısa bir süre sonra kalıcı olarak kapatılmıştı.

Trump, kendisine yönelik sosyal medya kısıtlarına, “Twitter, Taliban’ın hesapları için sesini çıkarmazken ABD’nin en sevilen başkanını susturmaya çalışıyor” diyerek tepki göstermişti.

Son günlerdeki hareketlilik hakkında da konuşan Trump, “Herkes bana neden büyük teknoloji firmalarına karşı çıkmadığımı soruyor? Yakında cevabımızı göreceksiniz” demişti.

Beta versiyonu Kasım 2021’de kullanıma açılıyor

Platformun beta versiyonunun kasım ayında kullanıcılara açılacağını belirten Trump, TRUTH Social’ın gelecek seneden itibaren de daha çok insana ulaşacağını söyledi.

TRUTH Social’ın da bir parçası olacağı Trump Medya ve Teknoloji Grubu, kısa süre içinde halka açılmak istediğini bildirmişti. Hatta TMTG’nin şimdiden Nasdaq borsasında başka bazı firmalarla birleşme çalışmaları içine girdiği iddia ediliyor.

Yeni sosyal medya platformdan paylaşılan ekran görüntüleri, TRUTH Social’ın tasarımının Twitter’a benzeyeceğine işaret ediyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.