Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, eski ABD Başkanı Trump’ın yeni platformu “Trump from the Desk”in hesabını da askıya aldı

Sosyal medya ağı Twitter, daha önce hesabını kapattığı eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın kendi adına oluşturduğu sosyal medya platformunun Twitter hesabını askıya aldı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 45. Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya ağları ile yaşadığı problem sürüyor. Trump, “From the Desk of Donald J. Trump (Donald Trump’ın masasından)” adlı kendisine ait bir sosyal medya platformu kurduğunu geçen günlerde duyurmuştu.

Kendi sosyal medya platformunu oluşturan Trump’ın platform adıyla açılan ve sitede paylaşılan açıklamalarının yayınlandığı hesap, Twitter tarafından askıya alındı. 

Twitter’dan yetkili bir isim yaptığı açıklamada, “Bizim yasak politikamız gereği, daha önce kapatılan bir hesap ile ilgili içerik paylaşımı yapan ya da bu hesabın yerine açılan hesaplar konusunda gerekli adımları atıyoruz” dedi.

Twitter’dan hesabın oluşturucusu ve kimliği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken Trump’ın danışmanlarından Jason Miller ise kapatılan hesabın Trump ile bir ilişkisi olmadığını söyledi. 

ABD’de 6 Ocak’ta yaşanan Kongre baskınından sonra Facebook ve Instagram, Trump’ın hesaplarını “süresiz” olarak engellemişti. Twitter, Snapchat ve YouTube ise Trump’ın hesaplarını kalıcı olarak kapatma kararı almıştı.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.