Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarda dün gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen iki öğrenci serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde nöbet çadırı kurmak isteyen 45 öğrenci dün (22 Ekim) gözaltına alınmıştı. 42 öğrenci dün gece serbest bırakılırken, üç öğrenci ise bugün savcılığa sevk edildi. Simge İngün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen öğrencilerden Ayşe Beliz İnce ve Uğur Ünal da gece geç saatlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Üç öğrenci daha serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde kampüse nöbet çadırı kurmak isteyen 45 öğrenci dün (22 Ekim) gözaltına alındı. 42 öğrenci dün gece serbest bırakıldı. Üç öğrenci ise bugün (23 Ekim) savcılıkta ifade verdi. Öğrencilerden Simge İngün adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ayşe Beliz İnce ve Uğur Ünal tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. İnce ve Ünal da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Protestolar 10. ayında

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu’nun görevden alınıp yerine Prof. Dr. Naci İnci’nin atanmasından sonra da sürüyor. Protestolar 10. ayı geride bıraktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.