Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi tarafından söyleşisi iptal edilen Can Candan: “Kararı kabul etmiyorum, beni öğrencilerimden kimse ayıramaz”

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Rektör Naci İnci’nin rektör vekili olduğu dönemde derslerine son verdiği Can Candan‘ın üniversitede katılacağı söyleşiyi iptal etti. Gerekçe olarak ise “Can Candan’ın okula girişinin yasak olması” gösterildi. Karara tepki gösteren Candan, “Bu keyfi, hukuksuz ve hak ihlali içeren kararı kabul etmiyorum. Beni öğrencilerimden kimse ayıramaz” paylaşımında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Can Candan’ın söyleşisini iptal etti

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü (BÜSK), 25 Ekim Pazartesi günü saat 18.30’da “Can Candan ile Belgesel Macerası” isimli yönetmen söyleşisi etkinliği düzenlemek istedi. BÜSK’ün açıklamasına göre tüm hazırlıklar tamamlanmışken, 22 Ekim Cuma günü Öğrenci İşleri Dekanı Fazıl Önder Sönmez tarafından etkinlik reddedildi. Gerekçe olarak ise “Can Candan’ın okula girişinin yasak olması” gösterildi.

“Kulübümüzün etkinliğinin hukuka aykırı bir karara dayanarak engellenmesini kabul etmiyoruz”

BÜSK’ten yapılan açıklamada, “Bizden beklenen tarih aralığında tüm izinlerini tamamladığımız etkinlik, kulübümüzün senelerdir geleneği haline gelmiş, sinema mecrasından yetkin kişileri ağırlayarak sohbet ettiğimiz söyleşilerden biriydi. Can Candan, atanmış kadro tarafından ders vermesi engellenmeden önce okulumuzda belgesel sinema üzerine FA dersleri veren ve kulübümüze değerli katkılar sunmuş bir hocamızdır. Okulun sinema kulübü olarak okulla bağlantılarına bağımlı veya onlardan bağımsız, alanında yetkin bir belgesel yönetmeni ile söyleşi etkinliği bile yapamıyorsak ne yapmamız bekleniyor? Bu tarz bir etkinliğin engellenmesinin hukuksal hiçbir dayanağı yoktur. Kulübümüzün etkinliğinin hukuka aykırı bir karara dayanarak engellenmesini kabul etmiyoruz” denildi.

Can Candan: “Beni öğrencilerimden kimse ayıramaz

Can Candan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. Candan, “Ben de bu keyfi, hukuksuz ve hak ihlali içeren kararı kabul etmiyorum. Beni öğrencilerimden kimse ayıramaz” paylaşımında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.