Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekvadorlu atlet Alex Quinonez, ülkesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Ekvador tarihinin en başarılı atleti olarak gösterilen 32 yaşındaki Alex Quinonez, ülkesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Ekvadorlu atlet Alex Quinonez, Guayaquil kasabasında bulunan bir alışveriş merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Polis üniformasına benzer kıyafet giyen birkaç kişi, bir araçtan inerek Alex Quinónez ile arkadaşı Christopher Arcella Ramirez’e ateş açtı. Silahlı saldırıda Ekvador tarihinin en başarılı atleti olarak gösterilen 32 yaşındaki Alex Quinonez ile arkadaşı hayatını kaybetti. Cinayetlerin sebebi, henüz bilinmiyor.

Guillermo Lasso: ”Cinayet cezasız kalmayacak

Guillermo Lasso

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, cinayetin cezasız kalmayacağını açıklarken Spor Bakanlığı, Twitter hesabından , “Ülke tarihimizin en iyi atleti Alex Quinonez’in Guayaquil’de öldürüldüğünü derin bir acıyla teyit ediyoruz” paylaşımını yaptı. Guayas Spor Federasyonu Başkanı Roberto Ibanez ise ”Kalbim tamamen paramparça, hissettiğim boşluğu tarif edecek kelime bulamıyorum. Buna inanamıyorum, ne zamana kadar kötülük ve güvensizlik yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Londra Olimpiyat Oyunları’nda yedinci olmuştu

Alex Quinonez ve Usain Bolt

Alex Quinonez, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları 200 metre finalinde yarışmış ve yedincilik elde etmişti. Ekvadorlu atlet, elemelerde ise 20.28 saniyelik derecesi ile ulusal rekoru kırmıştı. Öte yandan Quinonez, 2019 yılındaki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda aynı mesafede bronz madalya elde etmişti.

Alex Quinonez’in yarıştığı, Usain Bolt’un ise birinci olduğu 2012 Londra Olimpiyat Oyunları 200 metre finalinin görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=P8gGSdyLg8c

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.