Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taliban’ın açlıkla mücadele programı: İşçilere maaş yerine buğday verilecek

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban hükümeti, açlıkla mücadele için yeni bir program başlatıyor. Program kapsamında işsizlere çalışmaları karşılığında buğday verilecek. Yoksulluğu ve açlığı önlemek için çaba harcayan Taliban’ın yeni programı kapsamında işçilere 10, mühendislere ise 16,5 kilo buğday verileceği açıklandı.

Afganistan’da Taliban hükümeti dün (24 Ekim) açlıkla mücadele için bir program başlattı ve binlerce kişiye çalışmaları karşılığında buğday teklif etti. 

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, başkent Kabil’in güneyinde düzenlediği bir toplantıda, planın Afganistan’ın büyük kasaba ve şehirlerinde uygulanacağını ve yalnızca başkentte 40 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi. Mücahid, “Bu, işsizlikle mücadele için önemli bir adım” dedi ve emekçilerin “çok çalışması” gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gıda programına kış aylarında açlıkla karşı karşıya kalacak kişiler dahil edilecek

Halihazırda yoksulluk, kuraklık, elektrik kesintileri ve başarısız bir ekonomik sistemden mustarip Afganistan, şimdi de sert bir kışla karşı karşıya.

Açlıkla mücadele için başlatılan gıda programına, şu anda işsizlik sıkıntısı çeken ve kış aylarında açlıkla karşı karşıya kalacak kişiler dahil edilecek.

Kabil’deki işçiler, kuraklıkla mücadele için tepelerde kar toplama kanalları ve terasları inşa edecek.

İki aylık program kapsamında ülke genelinde yaklaşık 66 bin ton buğday dağıtılacak

İki aylık program kapsamında işçilere başkentte 11 bin 600 ton buğday verilecek. Ayrıca Herat, Celalabad, Kandahar, Mezar-ı Şerif ve Pol-i-Khomri dahil olmak üzere ülkenin başka bölgelerine yaklaşık 55 bin ton buğday dağıtılacak.

Aralarında Zabihullah Mücahid, Tarım Bakanı Abdurrahman Rashid ve Kabil Belediye Başkanı Hamdullah Nomani de bulunan birçok üst düzey yetkili, programı başlatmak için başkentin kırsal Rish Khor bölgesinde düzenlenen törende pembe kurdele kesti ve küçük bir hendek kazdı.

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.