Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak ve Suriye tezkeresi TBMM’de kabul edildi – DEVA Partili Metin Gürcan: “İktidarın askeri ve güvenlik politikalarını ulusal güvenlik zannedip bunlara kutsallık atfetmemek lazım”

Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyonunun iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere dün (26 Ekim) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edildi. Tezkereye Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti “evet”, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise “hayır” oyu verdi. Tezkerenin detaylarını, Türkiye’nin Suriye ve Irak’a yeni bir operasyon düzenleme ihtimalini ve tezkerenin süresinin iki yıllığına uzatılmasının ardında yatan nedenleri DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Güvenlik Analisti Metin Gürcan ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.