Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IFAB, beş oyuncu değişikliği kuralının kalıcı olmasını önerdi

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Danışma Heyeti, koronavirüs salgınının sporcuların kondisyonuna etkisi sebebiyle 2020 yılından bu yana maçlarda uygulanan beş oyuncu değişikliği kuralının kalıcı hale getirilmesini önerdi. 

‘’Beş oyuncu değişikliği kalıcı olsun’’

FIFA başkanlığındaki IFAB Futbol ve Teknik Danışma Heyeti toplantısı, koronavirüs önlemleri nedeniyle video konferans yoluyla düzenlendi. Toplantıda, 8 Mayıs 2020’de yürürlüğe giren ve mayıs ayında, 31 Aralık 2022’ye kadar uzatılan profesyonel futbol maçlarında takımların beş oyuncu değişikliği yapmasına izin veren kuralın, kalıcı olması önerildi. Danışma hayetinin teklifinin, 4-5 Mart 2022 tarihlerinde İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak IFAB Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nda ele alınacağı kamuoyuna duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.