Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası: Barcelona’ya son saniye basketiyle yenilen Fenerbahçe Beko, Olympiakos karşısında galibiyet için parkede – Panathinaikos OPAP karşısında hayal kırıklığı yaratan Anadolu Efes çıkış arıyor

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun ikinci çift maç haftasında altıncı hafta sona erdi.

Temsilcilerimizden ikide sıfır

Fenerbahçe Beko, 26 Ekim Salı günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ağırladığı Barcelona’ya Nikola Mirotic’in son saniye basketiyle 74-76 mağlup oldu. Fenerbahçe Beko, Real Madrid deplasmanının ardından üst üste zorlu rakipleri karşısında iyi savaştığı ve bunu parkedeki basketbola yansıttığı maçlarda son topta atamadığı ve yediği sayılar neticesinde kalp kırıcı mağlubiyetler alırken Barcelona, altıncı haftanın ardından EuroLeague’de namağlup konumdaki tek takım.

Fenerbahçe’de Jan Vesely, 10/14 saha içi isabet oranıyla 24 sayı, 8 ribaund ile öne çıkan isim olurken geçen sezonun sonundan beri tanınması güç bir performans ortaya koyan Marko Guduric, dört üçlük isabetiyle 17 buldu ve bu sezon ilk kez “Ben de buradayım” dedi. Nando De Colo’nun yalnızca dört şut deneyerek 4 sayıda kaldığı, 6 top kaybı yaptığı karşılaşmada Barcelona tarafında toplamda 34 sayı üreten Cory Higgins ve Brandon Davis’e, 11 sayı – 7 asistle Nick Calathes destek oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

OAKA’da Panathinaikos OPAP’ın konuğu olan Anadolu Efes, parkeden 95-69 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla sezona 1 galibiyet – 5 mağlubiyetle başlayan Anadolu Efes, modern EuroLeague döneminde şampiyonluğun ertesi sezonuna en kötü başlayan takım oldu. Real Madrid, şampiyon olduğu 2015-16 sezonunun ardından ilk altı haftada dört maç kaybetmişti. İkinci ve üçüncü çeyrekte potasında toplam 56 sayı gören temsilcimiz karşısında Daryl Macon Jr., 34 sayıyı dokuz üçlük isabetiyle buldu ve bu alanda Panathinaikos rekorunu kırdı. Turkish Airlines EuroLeague tarihinde Shane Larkin (iki kez) ve Andrew Goudelock, 10 üçlükle bir maçta en çok üç sayılık isabet bulan isimler.

Atina temsilcisinde Nemanja Nedovic, Howard Sant-Ross ve Georgios Papagiannis de iyi bir performans ortaya koyarken Anadolu Efes’te toplamda 31 sayı üreten Rodrigue Beaubois – Elijah Bryant ikilisi, ayakta kalan isimler oldu. Krunoslav Simon’un takım arkadaşlarına katıldığı Anadolu Efes’te Ergin Ataman, maçın 25. dakikasında ikinci teknik faulün ardından oyun dışı kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bayern Münih, AX Armani Exchange Milan’a ilk mağlubiyetini yaşattı

26 Ekim Salı gününün dikkat çeken sonucuna, evinde AX Armani Exchange Milan’ı 83-77 mağlup eden Bayern Münih imza attı. Vladimir Lucic’in dönüşünün ardından çıkışa geçen ve ikinci galibiyetini alan Bayern Münih’te Lucic, Darrun Hillard ve Corey Walden üçlüsü toplamda 53 sayı üretti. Altıncı haftada namağlup unvanını kaybeden Olimpia Milan’da Nicolo Melli, Luigi Datome, Dinos Mitoglu, Sergio Rodriguez ve Kyle Hines’ın çift haneli skorlara çıkan performansları mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı.

Bayern Münih – AX Armani Exchange Milan maçının özet görüntüleri:

İsrail’de Zalgiris Kaunas’ı 76-62 mağlup eden Maccabi Playtika Tel Aviv, üst üste üçüncü galibiyetini alırken Zalgiris Kaunas, altıda sıfır ile bu hafta da galibiyet defterini açamadı. Rakibini düşük skorda tutan Maccabi Tel Aviv’de toplamda 31 sayı – 16 ribaund yapan pota altı ikilisi Derrick Williams ve Ante Zizic öne çıktı. Zalgiris Kaunas’ta ise 5/9 üçlük isabetiyle 17 sayı üreten Arturas Milaknis ayakta kalan isim oldu.

Maccabi Playtika Tel Aviv – Zalgiris Kaunas karşılaşmasının özet görüntüleri:

Geride bıraktığımız salı (26 Ekim) gününün yüksek skorlu maçında Olympiakos, ALBA Berlin’i 87-83 mağlup ederken düşük skorlu maçında Monaco, Kızılyıldız karşısında 70-62 galip geldi. İç sahada oynayan takımların galip geldiği iki maçta en dikkat çekici bireysel performansı, Monaco’da 19 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile oynayan Alpha Diallo gösterdi.

Olympiakos – ALBA Berlin karşılaşmasının özet görüntüleri:

AS Monaco – Kızılyıldız karşılaşmasının özet görüntüleri:

LDLC ASVEL ve Real Madrid, kritik maçların kazananları oldular

Çarşamba (27 Ekim) günü, oldukça heyecanlı iki maça sahne oldu. LDLC ASVEL, Lyon’da bir etkileyici galibiyete daha imza atarak CSKA Moskova’yı 70-68 mağlup etmeyi başardı. Dördüncü galibiyetini alan ASVEL’de maçın kader anlarında sorumluluk almaktan çekinmeyen Elie Okobo, 14 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Dört maçlık galibiyet serisi bozulan CSKA Moskova’da, Daniel Hackett 16 sayıyla dikkat çekti. Real Madrid, Zenit St. Petersburg’u Rusya’da 68-75 mağlup ederek EuroLeague’de sezonun ilk deplasman galibiyetini aldı. Beş galibiyetle zirve takibini sürdüren Madrid temsilcisinde Thomas Heurtel ve Walter Tavares öne çıkan isimler oldu.

LDLC ASVEL – CSKA Moskova maçının özet görüntüleri: 

Zenit St Petersburg – Real Madrid maçının özet görüntüleri:

Bir noktada skor tabelasında 48-19’un gözüktüğü maçta UNICS Kazan, evinde Bitci Baskonia’yı 83-69 mağlup ederek rakibinin galibiyet serisini sonlandırırken sezonun ikinci galibiyetini elde etti.

UNICS Kazan – Bitci Baskonia maçından görüntüler:

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci hafta başlıyor

EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci randevuları, yedinci hafta bugün (28 Ekim) oynanacak dört maçla başlıyor.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, bugün saat 21.00’de Olympiakos’a konuk olacak. Anadolu Efes ise 29 Ekim Cuma günü saat 20.30’da Zalgiris Kaunas’ı ağırlayacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de altıncı haftanın toplu sonuçları:

Turkish Airlines EuroLeague’de altıncı haftanın ardından oluşan puan durumu:

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci haftanın programı:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.