Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diplomatlar ve uzmanlar değerlendirdi: “Muhtemel” Biden-Erdoğan görüşmesinden, Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğine

TürkiyeAmerika Birleşik Devletleri (ABD) ilişkilerinde kriz üzerine kriz yaşıyoruz. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın iş insanı Osman Kavala‘nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçinin persona non grata (istenmeyen kişi) olarak ilan edilmesinin ardından başlayan kriz, bahsi geçen büyükelçilerin sosyal medyadaki açıklamalarıyla durulmuş gibi gözüküyor. Şimdi ise gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’ndeki görüşmesine çevrilmiş durumda. Peki, beklenen görüşme olacak mı? Biden ile Erdoğan’ın görüşmesi Türkiye-ABD ilişkilerindeki sorunları çözecek mi? Masadaki sorunlar neler, çözümleri neler? Emekli Büyükelçi Yalım Eralp, ekonomist Merve Hande Akmehmet, emekli diplomat ve Medyascope yorumcusu Aydın Selcen ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.