Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TED Ankara Koleji’nin kuruluşunun 90. yılında yeni konser salonu Ata Sahne, Fazıl Say ve Serenad Bağcan konseriyle açıldı – Say ve Bağcan’a okul korosu eşlik etti

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) Koleji’nin eğitime başlamasının 90. yılı, dün (29 Ekim) Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında açılan ve Ata Sahne olarak adlandırılan bin 500 kişilik konser salonunda Fazıl Say ve Serenad Bağcan konseriyle açıldı. Konserde Say ve Bağcan’ın bazı şarkılarına okul korosu da eşlik etti.

TED, 1931 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısı ile kuruldu ve yabancı dilde eğitim veren ilk Türk okulu oldu. 19 Mayıs 1931’de faaliyetine başlayan TED, kuruluşunun 90. yılını, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleriyle kutladı. 

90. yıl etkinlikleri kapsamında Devlet Sanatçısı ve Heykeltraş Metin Yurdanur tarafından yapılan 60 metre eninde, 2,5 metre yüksekliğindeki “90. Yıl Rölyefi” de açıldı. Konserden önce sanatçının bu rölyefi yapma sürecine ilişkin kısa bir film izlettirildi.

Ata Sahne, bin 437 metre kare oditoryum, 360 metre kare sahne, seminer salonları ve açık-kapalı fuaye alanlarını bünyesinde barındırıyor ve bin 500 seyirci kapasitesine sahip. 

Ata Sahne’nin mimari projesini aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasının projesini de çizen karı-koca mimarlar Semra Uygur-Özcan Uygur çizdi.

Say ve Bağcan bir saati aşkın sahnede kalırken, TED Lise Çok Sesli Korosu, İstiklal Marşı ve İzmir Marşı’nın yanı sıra, sözleri Nazım Hikmet’e ait “Memleketim”, Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait “Yiğidim Aslanım” ve Can Yücel’e ait “Sardunyaya Ağıt” eserlerinde, ikiliye eşlik etti.

Ata Sahne’nin açılışına bin 500’ü aşkın konuk katılırken, konseri izleyenler arasında TED Koleji’nde okumuş eski bakanlardan Ayfer Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da vardı.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, konser öncesinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Türk Eğitim Derneği olarak görevimizin ve aldığımız mirasın bilinciyle, dünyada başöğretmen sıfatlı tek lidere, cumhuriyeti kuran nesillere tüm saygı ve minnetimizle sesleniyoruz. Bize verdiğiniz üç görev baş tacımızdır. Maddi olanaksızlıklar içindeki başarılı çocuklara ulaşarak, onları hayallerine kavuşturmak, erişebildiğimiz her noktaya milli okullar açarak, çocuklarımızın dünya insanı olmasını sağlamak, eğitim politikalarına cesurca yaklaşarak, veriye dayalı çözümler üretmek.”

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kartal Usluel de konuşmasında “Atatürk ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyet’in ışığıyla Türkiye’nin geleceğine yön veren nice nesillerin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.