Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de sezonun ikinci çift maç haftası sona erdi: Ligde namağlup takım kalmadı – Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko haftayı bir galibiyetle kapattı

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun ikinci çift maç haftasında yedinci hafta sona erdi. Yedinci haftanın ardından lider ve dokuzuncu takımı, dokuzuncu takımla 17. takımı ikişer maç ayırıyor. 

Anadolu Efes’ten reaksiyon maçı

Panathinaikos mağlubiyetinin ardından reaksiyon göstermesi beklenen maçı baştan sona önde götüren Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Zalgiris Kaunas’ı 94-60 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Bu sonuçla hemen sezon başında koç değişikliğine giden Zalgiris, yedi maçta galibiyet alamayan tek takım olmaya devam ediyor.

34 sayı farkla gelen galibiyette Krunoslav Simon’la birlikte Vasilije Micic tekrar parkeye döndü. Filip Petrusev ve Tibor Pleiss ikilisi toplam 31 sayı – 13 ribaund ile oynarken Simon 11 sayı, 5 ribaund, 4 asistlik çok yönlü katkısını sağladı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe Beko son topta yıkıldı

Fenerbahçe Beko, Real Madrid ve Barcelona maçlarının ardından üst üste üçüncü kez son topa kaldığı maçta Pire’de Olympiakos’a 67-65 mağlup oldu. İkinci devrede yüksek takım oyunu ve savunma eforuyla oynayan Fenerbahçe, 16-0’lık seri yakalayıp maçı kazanma noktasına getirdi ancak Kostas Sloukas gemisini kıyıya yanaştıran kaptan oldu.

Sloukas’ın 14 sayı, 5 asistlik performansına karşı Fenerbahçe’de Jan Vesely 14 sayı – 9 ribaund, Marko Guduric 10 sayı – 4 ribaund – 4 asist ile öne çıkan isimler oldular. Guduric’in toparlandığı haftanın ardından Fenerbahçe, iki galibiyette kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona’nın kaybetmesiyle namağlup takım kalmadı

Son haftaların formda takımı Maccabi Playtika Tel Aviv’in İsrail’de Barcelona’yı 85-68 mağlup etmesiyle EuroLeague’de namağlup takım kalmadı. Maç boyu güçlü rakibini yaklaştırmayan Maccabi, üst üste dördüncü galibiyetini alarak 5-2’lik dereceye ulaştı. Takımın formda kısa ikilisi Scottie Wilbekin – James Nunnally toplam 33 sayı, 9 asistlik performans gösterdi. Maçın en skorer ismi 20 sayıyla Barcelona’dan Cory Higgins oldu.

Maccabi Playtika Tel Aviv – Barcelona maçının özet görüntüleri:

AX Armani Exchange Milan, evinde Kızılyıldız’ı 79-62 mağlup ederek altıncı galibiyetine ulaştı ve ligin zirvesine yerleşti. Üst üste üçüncü mağlubiyetini alan Kızılyıldız’ın maçı çevirmek adına sertleşmesine direnen Olimpia Milan’da Shavon Shields, 18 sayı ile takımın en skorer ismi oldu.

AX Armani Exchange Milan  – Kızılyıldız karşılaşmasının özet görüntüleri:

Zirve takibi yapan iki takım, Real Madrid ve CSKA Moskova, deplasmanda mağlup oldular. Maç sonunda yakaladığı 10-0’lık seriyle evinde Real Madrid’i 65-58 mağlup eden UNICS Kazan, üçüncü galibiyetini elde etti. Mario Hezonja ve Andrey Vorontsevich Kazan’ı taşıyan isimler olurken ikinci mağlubiyetini tadan Real Madrid’te en skorer isim 15 sayıyla Walter Tavares oldu.

Monaco, 22 sayı geriye düştüğü maçta CSKA Moskova’yı 97-80 mağlup ederek haftanın en etkileyici galibiyetine imza attı. Bu sonucun ardından iki takım da yedinci haftayı dört galibiyet – üç mağlubiyet ile geçmiş oldu. Altı ismin çift hanelere çıktığı maçta Monaco’nun en skorer ismi, sezon başından beri atletizmi ve yırtıcılığıyla fark yaratan Donta Hall (17 sayı) oldu. Maçın en skoreri ise 19 sayı üreten Will Clyburn oldu.  

UNICS Kazan – Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

AS Monaco – CSKA Moskova karşılaşmasının özet görüntüleri:

ASVEL, Zenit ve Bayern Münih net galibiyetler aldı

LDLC ASVEL, zorlu OAKA deplasmanından kazanarak (70-84) çıkmayı başardı. İki galibiyetini evinde temsilcilerimize karşı alan Panathinaikos karşısında Elie Okobo, 8/12 saha içi isabet oranıyla 35 sayı üretti ve bir etkileyici performansa daha imza attı. Beş galibiyete ulaşan ASVEL’de Okobo’yla birlikte NBA’den sıçrama yapmak için gelen bir diğer isim Kostas Antetokounmpo, her hafta üzerine koyarak devam ediyor.

Panathinaikos OPAP – LDLC ASVEL maçının özet görüntüleri: 

Zenit St Petersburg, Rusya’da Bitci Baskonia’yı 83-54 mağlup etti. Maç içinde iki büyük seri yakalayan Zenit’te Jordan Loyd 20 sayı, 8 ribaund ile, Alex Poythress 8 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 4 blokla dikkat çeken isimler oldu. Alman derbisinde Bayern Münih, deplasmanda ALBA Berlin karşısında 69-82 galip geldi. Üst üste üçüncü galibiyetini elde eden Bayern’de Darrun Hillard 25 sayı ile maçın en skorer ismi olurken ALBA’da sezonun formda ismi Maodo Lo, 23 sayıyla kariyer rekorunu kırdı.

Zenit St Petersburg – Bitci Baskonia maçından görüntüler:

ALBA Berlin – Bayern Münih maçından görüntüler:

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de sekizinci hafta maçları 4 – 5 Kasım tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe Beko Perşembe günü saat 19.00’da CSKA Moskova’ya konuk olurken Anadolu Efes, Cuma günü 19.30’da Zenit’i konuk edecek.

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci haftanın toplu sonuçları:

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasının ardından oluşan puan durumu:

Turkish Airlines EuroLeague’de sekizinci haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.