Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “F-16’lar konusunda Biden’ın olumlu yaklaşımını gördüm”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu İtalya‘nın başkenti Roma‘da, ikili görüşmeleri sonrasında basına açıklamalarda bulundu. Nuvola Kongre Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin şu cümleleri kullandı: “F-16’lar konusunda Biden’ın olumlu yaklaşımını gördüm.”

“İkili bir görüşme olmadı, dar kapsamlı bir görüşmeydi”

ABD Başkanı Biden ile 1 saat 10 dakika süren görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Biden ile bugün ikili bir görüşme olmadı, dar kapsamlı bir görüşmeydi. Bu dar kapsamlı görüşmede daha çok F-16’lar konusu gündeme geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

“Biden’ın olumlu yaklaşımını gördüm”

F-16’ların modernizasyonu ve yeni F-16’ların alımı konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biden’ın olumlu yaklaşımını gördüm. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar” dedi. F-16’ların bir diğer boyutunun Temsilciler Meclisi ve Senato da olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dedik ki, ‘Her iki tarafta da ağırlığınız var, sizden gerekli itimamı bekliyoruz.'”

“ABD’nin terör örgütlerine silah desteği konusunda üzüntülerimizi dile getirdik”

Suriye’de bulunan terör örgütleri PKK ve PYD’nin ABD’den aldığı destek konusunda Başkan Biden’a üzüntülerini ilettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonraki süreç, inanıyorum ki böyle devam etmeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile bugünkü görüşmesinde Doğu Akdeniz konusunun hiç gündeme gelmediğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan ve Biden’ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında bulundukları İtalya‘nın başkenti Roma‘daki görüşmesi 1 saat 5 dakika sürmüş, görüşme sonrası basına açıklamada bulunulmamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roma’daki temaslarının ardından İskoçya’nın Glasgow kentindeki COP26 Zirvesi’ne katılmaktan vazgeçti ve Türkiye’ye döndü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.