Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cezaevlerindeki aile ve avukat görüşü kısıtlamalarına dikkat çeken Selahattin Demirtaş’tan muhalefet liderlerine çağrı: “300 bin nüfuslu cezaevlerini ziyaret etmeyi de düşünür müsünüz acaba?”

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerinde aile ve avukat görüşü sınırlamalarının sürdüğüne dikkat çekti. Edirne Cezaevi’nde 20 gündür protestoların devam ettiğini belirten Demirtaş, muhalefet liderlerine “300 bin nüfuslu cezaevlerini ziyaret etmeyi de düşünür müsünüz acaba? diye seslendi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerinde başlayan aile ve avukat görüş sınırlamalarının devam ettiğine dikkat çeken Demirtaş, “Adalet Bakanlığı, krizi fırsata çevirip kısıtlamaları kalıcı hak gaspına dönüştürme gayretinde” dedi.

Muhalefet liderlerine cezaevlerini ziyaret etmeleri çağrısında bulunan Demirtaş, “Kendimizden çok, diğer mahpuslar için belirtiyorum bunu. Edirne Cezaevi son 20 gündür protesto sloganlarıyla inliyor, duyuyor musunuz? Çeşitli ziyaretler gerçekleştiren muhalefet liderleri, 300 bin nüfuslu cezaevlerini ziyaret etmeyi de düşünür müsünüz acaba? İktidarı devraldığınızda cezaevleri de size bağlı olacak. Cezaevlerinin halini şimdiden yerinde görmenizde fayda var. Ben yeterince gördüm nitekim” paylaşımında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.