Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki koronavirüse yakalandı, ABD, Tayvan’a 1,5 milyon doz koronavirüs aşısı gönderecek

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyonu açtı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki koronavirüse yakalandı. ABD, Tayvan’a 1,5 milyon doz koronavirüs aşısı gönderecek. Kamboçya’da beş yaşındaki çocuklar aşılanmaya başlandı. Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’da turistlere uygulanan karantina uygulaması kalktı, binlerce turist ülkeye akın etti. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki koronavirüse yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki koronavirüse yakalandı. Ailesinden birinin testinin pozitif çıkması üzerine kendisini izole eden ve ABD Başkanı Joe Biden’ın Avrupa seyahatine katılmayan Psaki, bugünkü (1 Kasım) açıklamasında koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Psaki, “Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri kendimi karantinaya aldım ve test yaptırdım. O zamanki sonucum negatifti fakat bugünkü test sonucum pozitif” dedi.

ABD, Tayvan’a 1,5 milyon doz koronavirüs aşısı gönderecek

ABD’li üst düzey bir yetkili Reuters’a verdiği demeçte ABD’nin Tayvan’a daha öncekilere ek olarak 1,5 milyon doz koronavirüs aşısı göndereceğini söyledi. Böylece ABD’nin Tayvan’a gönderdiği aşı sayısı 4 milyona ulaştı. Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen de ABD’ye teşekkür etti ve Vaşington’un Tayvan’a verdiği desteğin “çok sağlam” olduğunu belirtti.

Kamboçya’da beş yaşındaki çocuklar aşılanmaya başlandı

Kamboçya’da beş yaşındaki çocuklar koronavirüse karşı aşılanmaya başladı. Kamboçya Başbakanı Hun Sen, ülkede koronavirüsle mücadele kapsamındaki kısıtlamaların tamamen kaldırıldığını belirtti ve beş yaşındaki çocukların aşılanmasının okullarda bağışıklığın kazanılması için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Tayland’da turistlere uygulanan karantina uygulaması kalktı, binlerce turist ülkeye akın etti

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’da, koronavirüs nedeniyle ülkeye gelen yabancı turistlere yönelik karantina uygulaması 18 aydır yürürlükteydi. Bugün (1 Kasım) bu uygulamanın yürürlükten kaldırılmasının ardından binlerce turist ülkeye akın etti. Üst düzey bir sağlık yetkilisi Reuters’a verdiği demeçte, bin 534 yabancı ve 890 yerli turistin ülkeye geldiğini aktardı. Ülkede koronavirüs salgını nedeniyle turizm kesintiye uğramış ve bu yüzden turizm sektöründe çalışan 3 milyondan fazla insan işini kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.