Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, Biden-Erdoğan görüşmesini yorumladı: “Görüşme olması iyi bir şey fakat Türk-Amerikan ilişkilerindeki sorunların 70 dakikada çözülmesi mümkün değil”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dün (31 Ekim) G20 Liderler Zirvesi için bulundukları İtalya‘nın başkenti Roma‘da görüştü. Görüşme yaklaşık 70 dakika sürdü. Görüşme sonrası tarafların açıklamaları dikkat çekti. Ankara’dan paylaşılan metinde “ortak mutabakat”, Beyaz Saray tarafından paylaşılan metinde ise “demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü” vurgusu ön planda. Konu başlıklarını, görüşmeden çıkan sonuçları, açıklamalardaki “ayrıntıları” ve Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğini emekli Büyükelçi Selim Kuneralp ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.