Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde altıncı hafta: Yüksek skorlu maçlara sahne olan haftada, Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes parkeden galibiyetle ayrıldı

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) altıncı hafta, geride bıraktığımız hafta sonu oynanan yedi maçla sona erdi.

Üç takım 99 ve üzeri sayı attı

Sezon başından beri çekişmeli ve yüksek skorlu maçlara tanık olduğumuz Basketbol Süper Ligi’nin altıncı haftasında Galatasaray NEF 99, Fenerbahçe Beko 102 ve Anadolu Efes 107 sayı attı.

Ligin skor potansiyeli en yüksek takımlarının başında gelen Galatasaray NEF, Frutti Extra Bursaspor’u Sinan Erdem Spor Salonu’nda 99-84 mağlup etti. Daha önce triple-double yapışına tanık olduğumuz Dee Bost’un 20 sayı – 10 ribaund ile oynadığı maçta Galatasaray’da Melo Trimble ve Kerry Blackshear hücumda etkili olan diğer isimlerdi. Bursaspor’da Allerik Freeman’ın 24 sayılık performansına Metin Türen ve Egemen Güven ikilisinden toplam 26 sayılık destek geldi.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasını galibiyet alamadan geçen Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk ettiği Gaziantep karşısında 102-80 galip geldi. Fenerbahçe Beko’da Pierria Henry – Marial Shayok ikilisi 26 sayı, 9 asistlik skor katkısı yaparken Gaziantep’te takımın sacayağı Quentin Peterson, Jarmar Gulley ve Alpha Kaba’nın toplam 61 sayısı mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı.

Jan Vesely’nin taraftarı ayağa kaldıran sekansı:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1454806046166425603

Haftanın kapanış maçında Bursa’da Tofaş’a konuk olan Anadolu Efes, 48 faulün yapıldığı, 61 serbest atışın kullanıldığı maçta parkeden 94-107 galip ayrıldı. Tofaş’ın koçu Hakan Demir ve Vasilije Micic arasında yaşanan gerginlik sonucu tansiyonun yükseldiği maçta Micic 31 sayı, 5 ribaund, 10 asist ile muazzam bir performans ortaya koydu. Elijah Bryant ve Filip Petrusev’in öne çıkan diğer isimler olduğu maçta Tofaş’ın en skorer ismi ise 21 sayı atan Tomislav Zubcic oldu.

Anadolu Efes’in savunmadan hücuma uzanan basketi:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1454889787048005633

Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom’u mağlup etti

Haftanın çekişme vaat eden maçında Bahçeşehir Koleji, Ankara’da Türk Telekom’u 74-75 mağlup etmeyi başardı. Beş ismin çift hanelere çıktığı Bahçeşehir Koleji’nde Ben Bentil 14 sayı, 8 ribaundunun yanı sıra maç sonunda sorumluluk almasıyla öne çıkarken Türk Telekom, ilk altı hafta itibariyle iki galibiyette kaldı.

Lider Pınar Karşıyaka, İzmir’de Semt77 Yalovaspor’u 79-73 mağlup etti. Kadroya katıldığı günden beri ligde ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde takıma büyük katkı sağlayan Michael Roll, 18 sayı – 5 asistle dikkat çeken isim oldu.

Yalovaspor’da Marcus Lee’den yine şık bir alley-oop:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1454850118839058441

HDI Sigorta Afyon Belediyesi – Darüşşafaka maçının Daçka’daki koronavirüs vakaları nedeniyle oynanamadığı haftada diğer iki maçta Beşiktaş Icrypex Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘ni 74-62, Büyükçekmece Aliağa Petkim’i 81-66 mağlup etti. 

ING Basketbol Süper Ligi’nde altıncı haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1454904276455657474

Haftanın yerli oyuncusu

BSL’de altıncı haftanın öne çıkan yerli oyuncusu, Gaziantep karşısında 4/6 üçlük isabetiyle 27 sayı bulan Melih Mahmutoğlu oldu. Etkileyici maçlarına ve sekanslarına tanık olduğumuz Melih, 2021-22 sezonunda da katkısını istikrarlı hale getirebilmiş değil ancak milli basketbolcu sezonun en iyi maçını oynadı. Beşiktaş Icrypex’te Merkezefendi Belediyesi karşısında 6/9 saha içi yüzdesiyle 18 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 blok, 1 top çalma ile parkenin her alanında etkisini hissettiren 2002 doğumlu Furkan Haltalı ile 19 sayı, 5 ribaund, 6 asistle geçtiğimiz haftanın ardından bir kez daha dikkat çeken bir performans ortaya koyan Egehan Arna’yı unutmamak gerekiyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler