Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo’da “Joker” kostümlü kişi trendeki yolculara saldırdı, 17 kişi yaralandı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da “Joker” kostümü giyen 24 yaşındaki bir kişi, tren hattındaki yolculara saldırdı. Trendeki yolcuların Cadılar Bayramı etkinlikleri için şehir merkezine gittiği sırada düzenlenen saldırıda en az 17 kişi yaralandı.

Saldırı yerel saatle 20:00’de meydana geldi. Görgü tanıkları, şüphelinin parlak mor ve yeşil bir takım elbise giydiğini belirtti. Görgü tanıklarının aktardığına göre saldırgan vagona bir sıvı da döktü ve yangın çıkarmaya çalıştı.

Yerel basında çıkan haberlere göre polis, şüpheliyi olay yerinde tutukladı. Kyodo haber ajansının aktardığına göre şüpheli, polisteki ifadesinde “Joker karakterine hayran olduğunu” ve “ölüm cezasına çarptırılmak için insanları öldürmek istediğini” söyledi.

Saldırganın “Joker” karakterine hayran olduğu belirtiliyor.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda, vagonlardaki kişilerin kaçmaya çalıştığı ve vagonların pencerelerinden atladığı görüldü. Videolardan birini çeken Shunsuke Kimura, yaşananlarının korkunç olduğunu anlatırken “Trenin kapıları kapalıydı. Ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yoktu ve pencereden atladık” dedi.

“Cadılar Bayramı gösterisi olduğunu sandım”

Yomiuri gazetesine demeç veren bir başka görgü tanığı ise “Bunun bir Cadılar Bayramı gösterisi olduğunu düşündüm. Daha sonra uzun bir bıçağı sallayarak yürüyen birini gördüm. Bıçağında kan vardı” diye konuştu.

Japonya’da geçen ağustos ayında başka bir banliyö treninde bıçaklı bir kişi, 10 kişiyi yaralamıştı. 2019 yılında ise Kawasaki’de bir kişi, otobüs bekleyen bir grup öğrenciye saldırmış, saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybederken 18 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Reuters, BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.