Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yakın arkadaşını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ABD’li emlak milyoneri Robert Durst, 40 yıl önce kaybolan eşi Kathie Durst’u öldürmekle de suçlanıyor

Robert Durst, 14 Ekim’de yakın arkadaşı yazar Susan Berman’ı öldürmekten suçlu bulunduğu davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Durst, dün (1 Kasım) 40 yıl önce ortadan kaybolan ilk eşi Kathleen McCormack Durst’u öldürmekle de suçlandı. Savcılar, Berman’ın Durst’a karısının cinayetini örtbas etmesi konusunda yardım etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Savcı, Kathleen McCormack Durst’un kaybına ilişkin davayı ekim ayı başlarında büyük jüriye götürmeye karar verdi. Dün (1 Kasım) iddianameyi teslim eden jüri, Robert Durst’u eşini öldürmekle suçladı.

Westchester Bölge Savcısı Mimi Rocah davaya ilişkin olarak, “Kathie Durst, 31 Ocak 1982’de ortadan kaybolduğundan beri, ailesi ve arkadaşları, 39 yıldır süren adalet arayışlarına ek olarak birçok acı, ıstırap ve soruyla baş başa kaldılar” dedi. 

Durst, koronavirüs nedeniyle solunum cihazına bağlanmıştı

ABD’li emlak milyoneri, 14 Ekim’de Los Angeles’ta aldığı cezanın ardından koronavirüs nedeniyle solunum cihazına bağlanmış, geçen hafta bir devlet hapishanesi hastanesine nakledilmişti.

Robert Durst

Durst’un avukatı Chip Lewis, bir muhabirin iddianameye ilişkin sorusuna e-postayla yanıt vererek iddiaları “sahte haber!” olarak nitelendirmişti. Lewis, Durst’u New York davasında savunup savunmayacağı ve Durst’un New York’a nakledilip nakledilemeyeceği sorulduğunda ise “Başaracağından emin değilim ama gelirse, sana haber veririm” yanıtını verdi.

Kathie Durst’un ailesinin avukatı ise iddianameyle ilgili sürecin devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha fazla açıklamada bulunacaklarını söyledi.

Kathie Durst’un cesedi hâlâ kayıp

Kathie ve Robert Durst

Kathie Durst, son görüldüğünde 29 yaşındaydı ve tıp fakültesini bitirmek üzereydi. O sırada 38 yaşındaki Robert Durst ile dokuz yıldır evlilerdi. 39 yıldır Kathie’nin cesedi bulunamadı. Robert Durst, 1990’da Kathie’nin kendisini terk ettiğini öne sürerek ondan boşandı. Kathie, ailesinin talebi üzerine 2017 yılında yasal olarak ölü ilan edildi. 

Robert, belgesel çekimlerinde suçunu yanlışlıkla itiraf etmişti

Durst, Mart 2015’te HBO’nun “The Jinx” isimli belgeseline konuk olmuştu. Çekim arasında mikrofonunun açık kaldığını fark etmeyerek “Ne yaptım ben? Hepsini öldürdüm” diyerek suçunu itiraf etmişti. Berman’ın ölümünü soruşturan polis, bu itirafın ardından Durst’u New Orleans’ta tutuklamıştı.

Berman, Robert Durst’un, eşinin ölümüyle ilgisi olduğunu polise bildirmeye hazırlanıyordu

Susan Berman ve Robert Durst

Savcılar, Robert Durst’un Aralık 2000’de kendisinin Kathie Durst’un ölümüyle ilgisi olduğunu polise bildirmeye hazırlandığı için Susan Berman’ı öldürdüğünü düşünüyor.  

Polisiye romanları ile tanınan Berman, bir süre de Durst’un sözcüsü olarak çalışmıştı. Savcılar, Berman’ın emlak milyonerine, Kathie Durst’un ortadan kaybolmasıyla ilgili bahane uydurması konusunda yardım etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. .

Ağustos ayında Berman cinayeti davasında ifade veren Durst, eşini öldürmediğini söylemiş, gergin, boğuk bir sesle ağır ağır konuşarak, “Ona bir şey olduğu aklıma gelmemişti” demişti.

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.