Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jordi Bertomeu’nun, Turkish Airlines EuroLeague CEO’luğu ve başkanlığı sona eriyor

Jordi Bertomeu’nun Turkish Airlines EuroLeague CEO’luğu ve başkanlığı görevi, 11 hissedar kulübün dün (2 Kasım) yaptığı oylama sonucu 30 Haziran 2022’de sona erecek.

EuroLeague lisansı bulunan Bayern Münih ve LDLC ASVEL henüz oylamaya katılacak durumda değilken uzun süredir A lisansı bulunan 11 takımın oylamasında, 6-5 Bertomeu aleyhine sonuç çıktı.

Eurohoops ve İsmail Şenol’a göre Olympiakos, Panathinaikos, Maccabi Playtika Tel Aviv, AX Armani Exchange Milan ve CSKA Moskova, 62 yaşındaki İspanyol yöneticinin görevi bırakmasını istedi.

Üç İspanyol takımı Barcelona, Real Madrid ve Bitci Baskonia’yla birlikte temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun Bertomeu’yu desteklemesi dikkat çekti.

Jordi Bertomeu’ya danışmanlık rolü teklif edileceği öne sürülüyor. Yine Eurohoops kaynaklarının edindiği bilgiye göre Bayern ve ASVEL’in oy kullanması halinde sonuç değişmeyecekti. Bayern Münih, EuroLeague CEO’su pozisyonuna başka bir ismin gelmesi gerektiğini düşünüyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Turkish Airlines EuroLeague’in hissedar kulüpleri, Bertomeu olmadan ligin geleceğini konuşmak üzere görüşmüş ve CEO pozisyonuna olası bir yeni isim getirmeyi değerlendirmeye başlamıştı. 

Bertomeu Liga ACB’deki döneminin ardından 2000 yılından beri EuroLeague bünyesinde, 2009’dan beri başkan olarak görev alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.