Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan devam ediyor: Beşiktaş, Portekiz’den üç puan ile dönerek Avrupa macerasına devam etmek istiyor – Liverpool’un konuğu Atletico Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (3 Kasım) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Temsilcimiz Beşiktaş’ın da bugün sahne alacağı haftada, Kara Kartal grubundaki dördüncü maçında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’a konuk olacak. Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Günün öne çıkan maçında ise Liverpool, sahasında Atletico Madrid’i ağırlayacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş, Avrupa macerasına ”Ya tamam ya devam” maçına çıkıyor

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun dördüncü hafta maçında Sporting Lizbon ile kozlarını paylaşacak. Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Karasev yönetecek.

Beşiktaş’ta hedef üç puan

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı üç maçı da kaybeden Beşiktaş ile Sporting Lizbon, kozlarını Jose Alvalade Stadyumu’nda paylaşacak. Temsilcimiz, grubundaki ilk maçında Borussia Dortmund’a 2-1, ikinci maçında Ajax’a 2-0, üçüncü maçında ise Sporting Lizbon’a 4-1 mağlup oldu. Beşiktaş’ın bu üç karşılaşmadaki gollerini, Francisco Montero ve Cyle Larin kaydetti. 

Sporting Lizbon’u yenerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için iddialı konuma gelmek isteyen Beşiktaş, Avrupa kupalarında Portekiz ekipleri ile oynadığı son 11 maçın yalnızca birini kazanabildi. Temsilcimiz, ayrıca Avrupa kupalarında oynadığı son beş deplasman maçını da kaybederken bu karşılaşmalarda kalesinde 16 gol gördü. Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Sporting Lizbon maçında Valentin Rosier, Michy Batshuayi, Miralem Pjanic, Kevin N’Koudou ve Domagoj Vida’dan sakatlıkları nedeniyle faydalanamayacak. 

Beşiktaş’ın Sporting Lizbon maçı kamp kadrosu:

Sergen Yalçın: ”Sporting’in favori olduğunu düşünüyorum”

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Sporting Lizbon maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk iki şanslarının çok az olduğunu belirten Yalçın, bugün (3 Kasım) oynanacak karşılaşmada Portekiz temsilcisinin favori olduğunun altını çizdi: ”Oyuncularımız gelecek. Şu anda çok erken, bizimle ilgili çok değişik yorumlar yapılıyor. Bizim herhangi bir sıkıntımız yok, gayet iyi durumdayız, huzurluyuz, içeride yaşadığımız bir sorun yok. Yarın çok radikal değişiklik yapacak bir durumumuz yok. Ciddi problemler yaşıyoruz ama oyun içinde bunlar var. Sporting’in favori olduğunu düşünüyorum, iç sahada oynuyorlar, İstanbul’da bize karşı kazandılar, favori olmaları gayet normal ama biz de eksiklerimiz olmasına rağmen güçlü bir takımız.”

Sporting Lizbon, yoluna Devler Ligi’nde devam etmek amacında

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına ikide sıfır yaparak başlayan Sporting Lizbon, üçüncü maçında temsilcimiz Beşiktaş’ı deplasmanda 4-1 mağlup etti. Portekiz temsilcisinin Beşiktaş maçındaki gollerini, Sebastian Coates (2), Pablo Sarabia ve Paulinho kaydetti. 

Sahasında Beşiktaş’ı yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi’de yoluna devam etme umutlarını korumak isteyen Sporting Lizbon, temsilcimiz ile şimdiye kadar üç kez karşılaştı. Sporting, bu karşılaşmalarda iki galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan OPTA verilerine göre Portekiz temsilcisi, bugün (3 Kasım) oynanacak karşılaşmada Beşiktaş’ı yenmesi durumunda Kasım 2014’ten bu yana ilk kez üst üste ikinci Devler Ligi galibiyetini alacak. Ancak Sporting Lizbon, Şampiyonlar Ligi’nde son 13 maçtır da kalesini gole kapatamıyor. Ruben Amorim’in, Beşiktaş karşısındaki en büyük kozu ise Paulinho olacak. Paulinho, takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde attığı beş golün üçüne direkt etki etti. 

Sporting Lizbon’un 19 yıl sonra ulaştığı şampiyonluğun hikayesi:

Liverpool ile Atletico Madrid, kozlarını Anfield Road’da paylaşacak

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü maçında Atletico Madrid’i konuk edecek. Anfield Road’da oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetecek.

Liverpool, yoluna kayıpsız devam etmek istiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne fırtına gibi başlayan Liverpool, oynadığı üç maçı da kazandı. Jürgen Klopp’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 11 gol atarken kalesinde ise beş gol gördü. 

Atletico Madrid’i deplasmanda 3-2 yenerek grup liderliği yolunda önemli bir adım atan Liverpool, İspanyol temsilcileri ile Avrupa arenasında oynadığı son 13 iç saha maçında iki galibiyet, altı beraberlik ve beş mağlubiyet aldı. Öte yandan Kırmızılar, Jürgen Klopp yönetiminde Devler Ligi’nde çıktığı 22 iç saha maçında 15 galibiyet, beş beraberlik ve yalnızca iki mağlubiyet aldı. Liverpool, bu mağlubiyetlerden birisini ise Atletico Madrid karşısında aldı. 

Atletico Madrid, İngiltere’den puan ile dönmek istiyor

Diego Simeone’nin öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynadığı üç maçta bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. İspanya temsilcisi, bu üç karşılaşmada dört gol atarken kalesinde de aynı sayıda gole izin verdi. 

Atletico Madrid, Liverpool deplasmanından puan ile dönerek grup ikinciliği şansını devam ettirmek istiyor. İspanyol temsilcisi, rakibine konuk olduğu iki Şampiyonlar Ligi maçında bir galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Atletico, ayrıca İngiliz ekiplerine konuk olduğu altı maçta yalnızca bir mağlubiyet aldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

Manchester City-Club Brugge (A Grubu, TSİ 23.00)

RB Leipzig-Paris Saint-Germain (A Grubu, TSİ 23.00)

Liverpool-Atletico Madrid (B Grubu, TSİ 23.00)

Milan-Porto (B Grubu, TSİ 20.45)

Sporting Lizbon-Beşiktaş (C Grubu, TSİ 23.00)

Borussia Dortmund-Ajax (C Grubu, TSİ 23.00)

Real Madrid-Shaktar Donetsk (D Grubu, TSİ 20.45)

Sherif Tiraspol-Inter (D Grubu, TSİ 23.00)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.