Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

32. Ankara Film Festivali bugün başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı (Dünya KİV) tarafından düzenlenen 32. Ankara Film Festivali, bu akşam 19:30’da CerModern’deki açılış töreniyle başlıyor. Törende festivalin onur ödülleri olan “Aziz Nesin Emek Ödülü” oyuncu Perihan Savaş’a, “Sanat Çınarı Ödülü” yazar, akademisyen ve edebiyat eleştirmeni Erendiz Atasü’ye ve “Kitle İletişim Ödülü” mizah yazarı, senarist, yönetmen Gani Müjde’ye takdim edilecek. Festivaldeki filmler, 4-12 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Törende bu yıl 10 filmin yarıştığı ve festivalin ilk ya da ikinci film projelerine destek sunduğu “Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması”nın sonuçları açıklanacak. “Yılın En İyi Projesi” başlığıyla verilecek 30 bin Türk Lirası tutarındaki para ödülü de sahibini bulacak.

Film gösterimleri yarın (5 Kasım) Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda başlayacak, 12 Kasım’a kadar sürecek. Program kapsamındaki gösterimler ve diğer etkinlikler koronavirüs için gerekli tüm önlemler alınarak sürdürülecek. Festival komitesi, festivalin danışma kurulu üyeliğini yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un alınan önlemlere dair açıklamasını paylaştı.

https://twitter.com/AnkaraUFF/status/1455838653977186321?s=20

Sinemaseverler festival programına bu adresten, biletlere ise buradan ulaşabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 25 yıl aradan sonra sponsor oldu

Bu yıl 32’ncisi düzenlenecek festivali Medyascope’a anlatan Dünya KİV Başkanı İrfan Demirkol, “İki yıllık bir Türkiye panoramasını iddialı filmlerle seyircimize sunmuş olacağız. Bu yıl 551 film başvurdu. Sisteminin oturduğu bir festivale doğru gidiyoruz. Bu sene sponsorlarımızdan biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 25 yıldan sonra logomuzda ABB’yi göreceğiz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.