Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol: “Ankara Film Festivali’ne bu yıl 551 film başvurdu, ABB 25 yıl aradan sonra sponsor oldu”

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın (Dünya KİV) Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenleyeceği Ankara Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu. CerModern’deki açılış töreniyle başlayacak festival, 4-12 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl 32’ncisi düzenlenecek festivali Medyascope’a anlatan Dünya KİV Başkanı İrfan Demirkol, “İki yıllık bir Türkiye panoramasını iddialı filmlerle seyircimize sunmuş olacağız. Bu yıl 551 film başvurdu. Sisteminin oturduğu bir festivale doğru gidiyoruz. Bu sene sponsorlarımızdan biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 25 yıldan sonra logomuzda ABB’yi göreceğiz” dedi.

“Türkiye’den 45 akademisyen İLEF’te sinemayı konuşacak”

Festivalin bu sene çok fazla etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyleyen Demirkol, sinema sektörü için önemli olduğunu düşündüğü sempozyumla ilgili şu bilgiyi verdi: “Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İLEF) iki gün sürecek, Türkiye’deki iletişim fakültelerinden 45 akademisyenin katılacağı, festivaller ve sinema konusunda bildirilerin sunulacağı bir sempozyum düzenlenecek. Bu çok önemli bir etkinlik olacak ve kitap halinde yayımlanacak. Bunun akademisyenler ve sinema camiasında önemli bir işlevi olacağını düşünüyoruz.

“Yarışmaya hak kazanan fakat aşı olmadığı için katılamayacak adaylar var

Ankara Film Festivali geçen yıl koronavirüs tedbirleri alınarak düzenlenmişti. Bu sene de yüksek tedbirlerin alınacağını söyleyen Demirkol, bu konuda Prof. Dr. Esin Şenol’un festivale danışmanlık yaptığını belirtti. Aşısı olmayanın etkinliğe alınmayacağını hatırlatan Demirkol, konunun önemine şu sözlerle dikkat çekti:

Maalesef yarışmaya kabul edilen filmlerden, film yönetmenleri ve ekibinden birkaç kişi aşıya karşı olduklarını ve ne yapmaları gerektiğini sormuşlar. Biz de üzgün olduğumuzu ve aşı olmadan gelirlerse onları alamayacağımızı söyledik. Zaten uçağa da binemezler ve otelde de kalamazlar. Arabamızla geliriz demişler ama o da yetmeyecek. Mutlaka aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Ben ve eşim koronavirüs olduk. Biz üç aşımızı olmasaydık belki hastalığı çok ağır geçirecektik. Aşı karşıtı arkadaşlar olabilir. Herkesin fikri ayrı ama bu hepimizi ilgilendiren bir şey.”

Kazananlar, 12 Kasım akşamı düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak. Yarışmaya hak kazanan filmler ise şöyle:

“Ulusal Uzun Film Yarışması”

Anadolu Leoparı / Emre Kayiş

Çatlak / Fikret Reyhan

Gölgeler İçinde / Erdem Tepegöz

İki Şafak Arasında / Selman Nacar

Koridor / Erkan Tahhuşoğlu

Lacivert Gece / Muhammet Çakıral

Okul Tıraşı / Ferit Karahan

Sabırsızlık Zamanı / Aydın Orak

Sardunya / Çağıl Bocut

Sen Ben Lenin / Tufan Taştan

“Ulusal Kısa Film Yarışması”

Aynı Gecenin Laciverti / Nuri Cihan Özdoğan

Belki Bir Gün Gideriz / İnan Erbil

Binbir Gece / Mahsum Taşkın

Bir Annenin Sonatı / Fehmi Öztürk

Buz İçin Çığlık / Emir Aytemür

Güzel Havalar / Okan Aygün

Hasat / Ömer Faruk Yardımcı

Hemnefes / Abdullah Şahin

İnşaattaki / Doğan Belge

Konsensüs / İlker Köklük

Med Cezir Tango / Meriç Atalar, Isabet Loyer

Plastik Rüya / Merve Bozcu

Stiletto / Can Merdan Doğan

Teslimat / Doğuş Özokutan

Yara / Onur Güler

“Ulusal Belgesel Film Yarışması”

Araya Korona Girmeseydi… / Zafer Sevener, Sibel Sümer

Baba Ne Oldu? / Fevzi Baran

Bekleyiş / Aslı Akdağ

Doğu’nun Işığı / Mehmet Emin Öztürk

Habitus of Self “alçak sesle” / Kurtuluş Özgen

Haymatlos / Mustafa Aydın

Merhaba Canım / Ulaş Tosun

Muhtaç / Mehmet Emre Battal

Sıcak Yatak / Doğuş Algün

Tipi / Metin Avdaç

Yaramaz Çocuklar / Ahmet Necdet Çupur

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.