Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta sona erdi: Sporting Lizbon’a yenilen Beşiktaş, Devler Ligi’ne veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta heyecanı, dün (3 Kasım) dört grupta oynanan sekiz karşılaşma ile sona erdi. Temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Sporting Lizbon‘a Pedro Gonçalves (2), Paulinho ve Pablo Sarabia’nın attığı goller ile 4-0 mağlup oldu. Grubunda oynadığı dört karşılaşmayı da kaybeden siyah-beyazlılar, Sporting Lizbon mağlubiyetinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Öte yandan Juventus, Bayern Münih, Ajax ve Liverpool, gruplarında dörtte dört yaparak bitime iki maç kala gruplarından son 16’ya çıkmayı garantiledi.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ”Elveda” dedi

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun dördüncü hafta maçında Sporting Lizbon ile kozlarını paylaştı. Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Karasev yönetti.

Sporting Lizbon ve Beşiktaş’ın dizilişleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne üçte sıfır yaparak başlayan Beşiktaş, grubundaki dördüncü maçında Sporting Lizbon deplasmanına konuk oldu. Maçın ilk düdüğünden itibaren seyircisinin desteğini arkasına alan Sporting, karşılaşmaya hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Paulinho’nun şutunda üst direği geçemeyen ev sahibi, 10. dakikada ise Pedro Gonçalves ile mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. Beşiktaş karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Sporting Lizbon, 29. dakikada penaltı kazandı. Hakem Sergei Karasev, Rıdvan Yılmaz’ın Gonçalves’e yaptığı müdahalenin ardından beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Pedro Gonçalves, takımını öne geçiren golü kaydetti. Golün ardından da ön alan baskısına devam eden Ruben Amorim’in öğrencileri, 38. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasının sağ çaprazında top ile buluşan Gonçalves, şık bir vuruş ile meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Yeşil-beyazlılar, 41. dakikada ise Paulinho ile gol sevinci yaşadı. Portekizli yıldızın golü, ilk 45 dakikanın da skorunu belirledi. 

Sporting Lizbon, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başladı. 48. dakikada Pablo Sarabia ile üst direğe takılan ev sahibi, 56. dakikada skoru 4-0’a getirdi. Welinton’dan seken topu önünde bulan Sarabia, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. Karşılaşmanın kalan dakikaları, formalite niteliğinde oldu. Beşiktaş’ta Josef de Souza, son dakikada yaptığı faul nedeniyle çift sarı karttan kırmızı kart gördü. Skor avantajını son dakikaya kadar koruyan Sporting Lizbon ise Beşiktaş’ı 4-0 mağlup etti. 

Grubunda oynadığı dört karşılaşmada puan ile tanışamayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Sporting Lizbon ise altı puana yükseldi ve ilk iki şansını sürdürdü. Grubun diğer maçında Ajax, deplasmanda Borussia Dortmund’u 3-1 mağlup ederek dörtte dört yaptı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Dortmund ise altı puanda kaldı. 

Beşiktaş, Avrupa kupaları gruplarında 2019-2020’nin (UEFA Avrupa Ligi) ardından ikinci kez ilk dört maçında puan alamadı. (OPTA)

C Grubu’nda dördüncü maçların ardından oluşan puan durumu:

Juventus, Bayern Münih, Ajax ve Liverpool, gruplarında dörtte dört yaparak bitime iki maç kala gruplarından son 16’ya çıkmayı garantiledi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar şöyle:

Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül’ün Sporting Lizbon-Beşiktaş maç yazısına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.