Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Belediye Başkanı seçilen Eric Adams, göreve geldiğinde ilk üç maaşını bitcoin ile alacak

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) New York eyaletinde düzenlenen belediye başkanlığı seçimlerini kazanan Eric Adams, ilk üç maaşını bitcoin ile almak istediğini söyledi.

Olay, ünlü bitcoin yatırımcısı Anthony Pompliano‘nun sosyal medya hesabında, “Vakti geldi. Maaşını bitcoin üzerinden kabul edecek olan ilk Amerikalı siyasetçi kim olacak?” paylaşımı ile başladı. Bu çağrıya öncelikle Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, “Bir sonraki maaşımı yüzde 100 bitcoin olarak alacağım… Sorun çözüldü!” şeklinde yanıt verdi.

Suarez, ağustos ayında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan CityCoins‘in “MiamiCoin” isimli bir kripto para çıkarmasına yardım etmişti. MiamiCoin, bir kişinin bilgisayarında yarattığı değerin yüzde 30’unu şehir bütçesine gönderiyor. Washington Post’a göre Miami bu sayede 7 milyon dolar kazandı.  

“New York, kripto para sektörünün merkezi olacak”

Bloomberg Radio’da demeç veren New York Belediye Başkanı Adams ise, Suarez’in paylaşımını “Biz New York’ta her zaman büyük oynarız, bu yüzden başkan olduğumda ilk üç maaşımı bitcoin olarak alacağım. New York, kripto para sektörünün ve diğer hızlı büyüyen, inovatif sektörlerin merkezi olacak. Sadece bekleyin!” ifadeleriyle cevaplayarak kripto paralarla dostane ilişkileri olacağının sinyalini verdi.

Çevreye etkileri ve değerinin değişken olması gibi nedenlerle kripto paralar, kimi ekonomistler tarafından eleştirilirken kimileri tarafından da etkili bir değer koruma amacı ve küresel ekonominin geleceği olarak görülüyor.

Görev süresi dolduğu için aday olamayan New York Belediye Başkanı Demokrat Bill de Blasio, görevi ocak ayında Eric Adams‘a devredecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.