Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde yedinci hafta sona erdi: Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes kazandı – Frutti Extra Bursaspor, Bursa derbisinin galibi

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) yedinci hafta, hafta sonu oynanan sekiz maçla sona erdi.

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes galip

Hafta içinde Turkish Airlines EuroLeague’de oldukça değerli bir CSKA Moskova galibiyeti alan Fenerbahçe Beko, 90. Yıl Spor Salonu’nda Semt77 Yalovaspor’u 60-86 mağlup etti. Tribünlerin dolduğu karşılaşmada Fenerbahçe Beko’da pota altı oyuncuları Ahmet Düverioğlu, Jan Vesely ve Devin Booker’dan toplam 36 sayılık katkı geldi. Yalovaspor’un en skorer ismi 13 sayıyla Brian Conklin oldu.

Nando De Colo’dan harika asist:

Hafta içinde EuroLeague’de Zenit St Petersburg karşısında mağlup olan ve tüm kulvarlarda iki maçlık galibiyet serisi son bulan Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Türk Telekom’u 79-66 mağlup etti. Anadolu Efes’te Buğrahan Tuncer’in kıpırdandığı görülürken Shane Larkin, 4/9 üçlük isabetiyle 16 sayı, 3 asist üretti. Ankara temsilcisinde JaJuan Johnson ve Samet Geyik pota altı ikilisinin toplam 22 sayı – 14 ribaundluk performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Gaziantep ve Büyükçekmece’den önemli galibiyetler

Gaziantep ve Büyükçekmece, BSL’nin yedinci haftasında önemli galibiyetler aldılar. Gaziantep, altı maçta 89,43 sayı ortalaması yakalayan Galatasaray NEF’i evinde 66 sayıda tutarak 74-66 mağlup etti. Gaziantep’te sezonun dikkat çeken oyuncularından Alpha Kaba, 16 sayı, 12 ribaund, 2 blok, 2 asist, 2 top çalma ile yine etkileyici bir performans ortaya koydu. Galatasaray NEF’in en skorer oyuncusu, 22 sayıyla oynayan Melo Trimble oldu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bahçeşehir Koleji’nin konuğu olan Büyükçekmece, rakibini 87-91 mağlup ederek sezonun üçüncü galibiyetini aldı. Büyükçekmece’de Jordan Crawford, 11/20 saha içi isabeti oranıyla 26 sayı – 11 asistlik ligimizde az rastladığımız türden bir performans ortaya koydu.

Erkan Yılmaz açık sahada çok etkili:

Bursa derbisinin galibi Frutti Extra Bursaspor

Tofaş Spor Salonu’nda oynanan Bursa derbisinde Frutti Extra Bursaspor, Tofaş’ı 87-75 mağlup etti. Basketbol Şampiyonlar Ligi ve 7DAYS EuroCup’tan kazanarak gelen iki takımın mücadelesinde Bursaspor’da Allerik Freeman, Derek Needham, David Dudzinski üçlüsü toplam 59 sayılık katkı sağladı. Tofaş’ta Berk Uğurlu’nun %72,73 saha içi yüzdesiyle bulduğu 20 sayı mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı.

Basketbol Süper Ligi’nin yedinci haftasında 6 Kasım Cumartesi günü Beşiktaş Icrypex, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 68-48, Pınar Karşıyaka Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 73-81 mağlup etti.

7 Kasım Pazar günü iki haftalık koronavirüs vakaları arasının ardından parkeye dönen Darüşşafaka, İzmir’de Aliağa Petkim’i 57-76 mağlup etti ve üç maçının ertelenmesinin ardından Basketbol Şampiyonlar Ligi ve BSL’de çıktığı iki maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu. 

ING Basketbol Süper Ligi’nde yedinci haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Haftanın yerli oyuncusu

BSL’de yedinci haftanın öne çıkan yerli oyuncusu, Türk Telekom karşısında iki üçlük isabetiyle 12 sayı, 3 ribaund, 6 asistle oynayan Buğrahan Tuncer oldu. 2021-22 sezonuna beklentilerin oldukça altında başlayan Anadolu Efes’in, şu ana kadar hemen hemen hiçbir artı performans koyamayan oyuncularından Buğrahan’ın ilk kez kıpırdandığını gördük. Buğrahan’ın hücumdaki tüm yeteneklerinin yanı sıra oyuna kattığı doğru pas özelliği göz önünde bulundurulunca, milli basketbolcunun performansının artması ve bahsettiğimiz özellikler bağlamında Krunoslav Simon’a yardım etmesi kritik önem taşıyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.