Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: İngiltere’de sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı zorunlu hale geliyor

İngiltere’de sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı zorunlu hale geliyor. Ukrayna’da vaka sayıları giderek artış gösterirken, en yüksek günlük can kaybı yaşandı. İngiltere daha önce onay verdiği koronavirüs aşıları listesine Çin aşısı Sinovac’ı da ekledi. Danimarka’da aşı pasaportu uygulaması yeniden yürürlüğe girecek. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

İngiltere’deki sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı zorunlu hale geliyor

İngiltere hükümeti, sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısını zorunlu hale getirdi. Sağlık Bakanı Sajid Javid, İngiltere Parlamentosu’ndaki konuşmasında ülkede görev yapan 1,2 milyon personel için koronavirüs aşısının zorunlu hale geldiğini açıkladı. Ülkede sağlık sektöründe çalışan personelin yüzde 90’ının iki doz aşı olduğu belirtiliyor. Alınan bu karar, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Ukrayna’da vaka sayıları giderek artıyor, en yüksek günlük can kaybı görüldü

Ukrayna’da vaka sayıları artış göstermeye devam ediyor. Dün (8 Kasım) 24 saatte 18 bin 988 vaka tespit edildi ve 833 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, ülkede şimdiye kadarki en yüksek günlük can kaybı oldu. Ülkedeki en yüksek vaka sayısı ise 4 Kasım’daki 27 bin 377 vakaydı.

İngiltere’de Sinovac aşısı onay aldı

İngiltere Sağlık Bakanlığı, onay verdiği koronavirüs aşıları listesine Sinovac, Sinopharm ve Covaxin’i de dahil etti. Yeni liste 22 Kasım’dan itibaren geçerli olacak. İngiltere daha önce Pfizer&BioNTech, AstraZeneca, Moderna ve Johnson&Johnson aşılarına onay vermişti.

Danimarka aşı pasaportu uygulamasını yeniden yürürlüğe sokuyor

Danimarka hükümeti, kaldırdığı koronavirüs kısıtlamalarının bir kısmını yeniden yürürlüğe koymayı planlıyor. Danimarka Sağlık Bakanı Magnuz Heunicke, daha önce kaldırdıkları aşı pasaportu uygulamasının yeniden uygulanacağını belirtti. Böylece gece kulübü, kafe ve restoran gibi mekanlara aşı pasaportu ile girilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.