Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 yıl sonra BAE’den Suriye’ye ziyaret: BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Beşar Esad ile görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam’da bir araya geldi. Bu ziyaret, BAE ile Suriye arasında 10 yıl sonra gerçekleşen ilk görüşme olma niteliği taşıyor.

Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılan açıklamada, Al Nayhan ile Esad arasında yapılan görüşmede ikili ilişkiler ve işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.

BAE’nin devlet ajansı WAM’da Şeyh Abdullah’ın Esad ile görüşmesine ilişkin “BAE, Suriye’nin güvenliği, istikrarı ve birliği konusundaki istekliliğinin altı çizildi” ifadeleri yer aldı.

BAE ile Esad yönetimi arasındaki ilişkiler, 2011 yılında Suriye’deki iç savaşın başlamasının ardından kesilmişti. Ancak Suriye’deki durumun Esad’ın lehine dönmesinin ardından bazı Arap ülkeleri, politikalarında değişikliklere gitmişti. BAE de bu ülkelerin başında geliyordu. Bu yılın başlarında BAE, Suriye’nin yeniden Arap Birliği’ne katılması için de çağrıda bulunmuş ve üç yıl önce de Şam’daki büyükelçiliğini yeniden açmıştı.

ABD: “Kaygı verici”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Vaşington’un görüşmeden ve gönderilen sinyallerden endişe duyduğunu belirtti ve “BAE’nin acımasız bir diktatör olan Beşar Esad’ı normalleştirme ve rehabilite etme çabalarını desteklemeyeceğiz” dedi.

Price şöyle devam etti:

“Bölgedeki ülkeleri, Suriye’deki rejimin Esad’ın son 10 yılda Suriye halkına yönelik kıyımlarını ve ülkenin büyük bir kısmına insani yardım ve güvenliğin sağlanmasını engellemeye devam etmesini dikkate almaya teşvik ediyoruz.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.