Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyanet İşleri Başkanlığı camilere yazı gönderdi: “Temizlik ve maske kurallarına uyularak, artık normal saf düzeni ile namaz kılınabilir”

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler kapsamında cami ve mescitlerde salgın kaynaklı sorun yaşanmadığı belirtilerek, maske ve temizlik kurullarına uyulması halinde saf düzeninde namazların eda edilebileceği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzası ile 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, koronavirüs salgını kapsamında vatandaşların sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde DİB tarafından gerekli tedbirler alındığı ve gerek din görevlileri gerekse vatandaşlar tarafından konuya gereken hassasiyet gösterildiği, ilgili kurumlarca malum olduğu üzere cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmadığı belirtildi. Yazının devamında şöyle denildi:

“Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemelerin yapılması gerekli görülmüştür. Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.