Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağımsız denetim firması KPMG Football Benchmark’ın raporu: Süper Lig’in en pahalı futbolcusu Uğurcan Çakır

Dünyadaki 300’den fazla profesyonel futbol kulübünün ve 3 binden fazla futbolcunun finansal ve operasyonel performansını analiz eden şirket KPMG Football Benchmark, Süper Lig ile ilgili güncel verilerini yayınladı. Araştırmaya göre Trabzonspor’un kalesini koruyan Uğurcan Çakır, 19 milyon 100 bin euroluk değeri ile Süper Lig’in en pahalı futbolcusu oldu.

Türk kaleciler, Süper Lig’e damga vurdu

KPMG Football Benchmark, Süper Lig ile ilgili güncel verilerini yayınladı. Türk kalecilerin piyasa değerleri ise araştırmanın en öne çıkan noktaları oldu. Trabzonspor’un kalesini koruyan Uğurcan Çakır, 19 milyon 100 bin euroluk değeri ile Süper Lig’in en pahalı futbolcusu olmayı başardı. 25 yaşındaki file bekçisi, bu sezon Trabzonspor’u namağlup zirveye taşıyan en önemli isim olarak dikkat çekti. Bordo-mavililer, Uğurcan’ın kaleyi koruduğu 12 karşılaşmada dokuz galibiyet ve üç beraberlik alırken kalesinde yalnızca 11 gol gördü. Uğurcan’ı Beşiktaş’tan Miralem Pjanic, 15 milyon 900 bin euroluk piyasa değeri ile takip etti. Siyah-beyazlılar, Bosna-Hersekli yıldızı sezon başında İspanya LaLiga ekibi Barcelona’dan kiralamıştı. Listenin üçüncü sırasında ise bir başka milli kaleci Altay Bayındır yer aldı. Fenerbahçe’nin kalesini koruyan 23 yaşındaki yetenek, 15 milyon 800 bin euroluk piyasa değerine sahip. Öte yandan KPMG Football Benchmark’ın listesine Galatasaray’dan yalnızca Marcao girebildi. UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’ı zirveye taşıyan en önemli isimlerden olan Brezilyalı stoper, 13 milyon euroluk değeri ile Fenerbahçe’den İrfan Can Kahveci’nin arkasında beşinci sırada yer aldı. Beşiktaş’ın 20 yaşındaki kalecisi Ersin Destanoğlu, tıpkı mevkidaşları Uğurcan ve Altay gibi piyasa değerleri baz alındığında ilk 10’a girmeyi başardı. 

KPMG Football Benchmark’ın raporuna göre dünyanın en pahalı futbolcusu Erling Haaland. İlgili haberimize bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler