Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dr. Semra Güzel: “Diyarbakır enfekte olarak ve aşılama ile toplumsal bağışıklığı sağlıyor”

Diyarbakır, Sağlık Bakanlığı’nın günlük ve haftalık paylaştığı verilere göre, vaka sayısının az olduğu iller arasında yer almasına rağmen aynı zamanda iki doz aşılamanın en düşük olduğu iller arasında. HDP Diyarbakır Milletvekili Dr. Semra Güzel, şehirde toplumsal bağışıklığın enfekte olarak ve aşılama ile sağlandığını belirtti. Diyarbakır ve bölge illerinin salgını çok ağır geçirdiğini ve ağır bedeller ödendiğini söyleyen Güzel, “Her aileden virüse yakalananlar oldu. Hem çok fazla kişinin enfekte olması hem de ardından sivil toplum kuruluşları ve bizlerin de katkıları ile aşılama oranının artması bir nevi toplumsal bağışıklığı kazanılmasını sağlıyor. Ama halen günde 250-300 kişinin testi pozitif çıkıyor. İnsanlar işinden olmamak için belirtileri taşıyorsa bile test yapmaya gitmiyor. Filyasyon çalışmaları eskisi kadar yapılmıyor, önlemler yeteri kadar alınmıyor ve Sağlık Bakanlığı’nın süreci yönetmemesi nedeniyle kimse güvenmiyor. Bunlar üst üste gelince halen istenilen düzeyde bir sonuç alınamıyor” dedi.

Dr. Semra Güzel, Meclis’te de gündeme getirdiği bölgedeki uzman hekim açığı ile ilgili de konuştu. Güzel, bölgede özellikle ciddi bir çocuk hastalıkları uzmanı eksikliğinin bulunduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.