Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Madagaskar ordusu, Samatta’nın da forma giydiği Tanzanya Milli Futbol Takımı’nın oteline baskın yaptı

Madagaskar ordusunun askerleri, Tanzanya Milli Futbol Takımı’nın oyuncularının bulunduğu otele baskın yaptı. Askerler tarafından otelde rehin alınanlar arasında Fenerbahçe’nin sezon başında Belçika temsilcisi Royal Antwerp’e kiraladığı Mbwana Ally Samatta da vardı.

Samatta, Madagaskar ordusu tarafından rehin alındı

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde Madagaskar’ın konuk ettiği Tanzanya ile 1-1 berabere kaldığı maça, alınan aşırı güvenlik önlemleri damga vurdu. Tanzanya kafilesinin kaldığı otel, bazı oyuncularının koronavirüs test sonucu pozitif çıktığı iddiasıyla Madagaskar askerleri tarafından basıldı. Tanzanya Milli Takımı’nda forma giyen futbolcular, baskın sırasında büyük bir şok yaşadı. Askerler tarafından otelde rehin alınanlar arasında Fenerbahçe’nin sezon başında Belçika ekibi Royal Antwerp’e kiraladığı Mbwana Ally Samatta da vardı. Samatta’nın Aishi Salum Manula ve Bakari Mwamnyet ile birlikte koronavirüse yakalandığını iddia eden askerler, bu üç futbolcunun odalarının kapısında bir yere gitmemeleri için nöbet tuttu. Konu ile ilgili açıklama yapan Tanzanya Futbol Federasyonu ise askerlerin oyuncuların kaldığı otele silahla girdiği ve oyuncuların kapısının önünde beklediklerini doğruladı. 

Mbwana Ally Samatta, Aishi Salum Manula ve Bakari Mwamnyet, 1-1 sona eren karşılaşmada maça çıkamadı. Yaşananların ardından Tanzanyalı oyuncuların, ülkeden çıkışlarına da gecikmeli olarak izin verildiği belirtildi. Bonservisi Fenerbahçe’de olan Samatta’ya Belçika’ya döndükten sonra bir test daha yapıldı ve sonuç negatif çıktı. 

Madagaskar askerleri tarafından Tanzanya Milli Takımı’nın oyuncularının bulunduğu otele düzenlenen baskından görüntüler:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.