Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar Tenis Birliği Üst Yöneticisi Steve Simon: “Tenisçi Peng Shuai’nin iddialarına yönelik ciddi bir soruşturma yapılmalı, aksi halde Çin’deki turnuvaları çekeriz”

Kadınlar teniste, çiftler eski bir numarası Peng Shuai’nin güvenliğine yönelik endişeler sürüyor. Çin eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel saldırısına uğradığı yönündeki sosyal medya paylaşımından bu yana, Peng Shuai’yi gören olmadı. Peng Shuai’nin yazdığı iddia edilen bir e-posta ise inandırıcı bulunmadı.

Çinli tenisçinin güvenliğinden endişe duyan tenis dünyasının ünlü isimleri tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Kadınlar Tenis Birliği WTA Üst Yöneticisi Steve Simon da, Çin’e açık bir uyarıda bulundu.

WTA Üst Yöneticisi Steve Simon, “Tenisçi Peng Shuai’nin iddialarına yönelik ciddi bir soruşturma yapılmalı; aksi halde Çin’deki turnuvaları çekeriz” dedi.

Simon, Peng Shuai’nin iddialarına ilişkin ciddi bir soruşturma yürütülmemesi halinde, milyonlarca dolar değerindeki turnuvalarını Çin’den çekmeye hazır olduklarını bildirdi.

Simon; “Çekilmenin sebep olacağı tüm pürüzlerle uğraşmaya hazırız. Bu konu işten daha önemli. Kadınların sansüre uğramaya değil saygı duymaya ihtiyacı var”açıklamasını yaptı.

WTA son 10 yılda Çin’de hızlı bir büyümeye gitmiş, 2019 sezonunda dokuz turnuva düzenlemişti. Öte yandan, Çin’in insan hakları ihlallerine ilişkin iddialar, 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına da şimdiden gölge düşürdü.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, kış olimpiyatlarına yönelik diplomatik boykotun masada olduğunu söyledi. Çin Dışişleri Bakanlığı ise Biden’ı spora siyaset karıştırarak Olimpiyat ruhuna zarar vermekle suçladı ve bundan sporcuların zarar göreceğini savundu.

Çinli tenisçi Peng Shuai’den geldiği iddia edilen e-posta ile igili haberimiz:

Çinli tenisçi Peng Shuai, eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığını açıkladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.