Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de sezonun üçüncü çift maç haftası geride kaldı: Barcelona ve Real Madrid zirveyi paylaşıyor – Anadolu Efes’in kayıpsız haftasını Fenerbahçe Beko, galibiyet alamadan tamamladı

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun üçüncü çift maç haftası, 11. haftanın bitmesiyle geride kaldı.

Anadolu Efes’ten ikide iki

Anadolu Efes Sinan Erdem Spor Salonu’nda Monaco’yu 98-77 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Çift maç haftasına damga vuran Rodrigue Beaubois, 17 sayıyla bu maçta da takımın en skorer ismi oldu. 

Yalnızca 9 top kaybına karşılık 25 asistle sezonun en yüksek skorunu bulan Anadolu Efes’te Shane Larkin 14 sayı, 4 asistle oynadı. Monaco’da Donatas Motiejunas 21 sayı, 5 ribaundla en iyi maçını çıkardı. Bu sonuçla Anadolu Efes 5-6 dereceyle 10. sıraya yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe Beko, Zalgirio Arena’da Zalgiris Kaunas’a 86-75 kaybederek üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı. Çift maç haftasının ardından üç galibiyette kalan Fenerbahçe Beko’da Nando De Colo 17 sayı, 5 asist, Jan Vesely 13 sayı, 3 ribaund, 3 asistle oynadı.

Çift maç haftasını ikide ikiyle geçerek sezonun ilk galibiyetlerini alan Zalgiris Kaunas’ta eski Fenerbahçeli Edgaras Ulanovas 18 sayıyla maçın en skoreri olurken Mantas Kalnietis 11 sayı – 11 asistle double double yaptı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona ve Real Madrid zirveyi paylaşıyor

Barcelona zorlu LDLC ASVEL deplasmanında 60-80 galip gelerek dokuzuncu galibiyetini aldı. Nicolas Laprovittola 7 üçlükle 25 sayı, 7 ribaund, 2 asistlik performansıyla EuroLeague kariyer rekorunu kırdı. ASVEL’in 60 sayıda kaldığı maçta Elie Okobo 17 sayı kaydetti. Çift maç haftasını mağlubiyetsiz tamamlayarak 9-2 dereceye sahip olan diğer İspanyol takımı Real Madrid, evinde Kızılyıldız karşısında 79-67 kazandı. Üst üste dördüncü galibiyetini alan Real Madrid’te Walter Tavares – Vincent Poirier ikilisi 29 sayı, 12 ribaund, 4 blokla pota altını domine etti.

LDLC ASVEL – Barcelona karşılaşmasının özet görüntüleri:

Real Madrid – Kızılyıldız mts karşılaşmasının özet görüntüleri:

Zenit St Petersburg, Rusya’da AX Armani Exchange Milan’ı 74-70 mağlup ederek üst üste beşinci galibiyetini aldı. Olimpia Milan çift maç haftasını ikide sıfırla kapatırken maçın ardından iki takım da 8-3 dereceye sahip oldu. Jordan Loyd 13 sayı, 7 asist, 6 ribaundla takımına liderlik ederken İtalya temsilcisinde Sergio Rodriguez’in 20 sayı, 6 asistlik hücum performansı, mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Zenit St Petersburg – AX Armani Exchange Milan karşılaşmasının özet görüntüleri:

CSKA Moskova altıncı galibiyetini aldı

Bitci Baskonia’yı Fernando Buesa Arena’da 74-80 mağlup eden CSKA Moskova, sezonun altıncı galibiyetini aldı. CSKA’da Johannes Voigtmann, Will Clyburn, Toko Shengelia üçlüsü toplam 47 sayı üretirken Baskonia’da Steven Enoch 14 sayı – 10 ribaundla bir kez daha double double yaptı. Olympiakos Maccabi Playtika Tel Aviv’i 90-73 mağlup ederek Pire’deki maçlarda 7/7 ile yenilmezliğini sürdürdü. İki takımın 11. haftanın ardından yedi galibiyeti varken Olympiakos’ta çift hanelere çıkan beş isim – Kostas Sloukas, Tyler Dorsey, Sasha Vezenkov, Shaq McKissic, Moustapha Fall – toplam 76 sayı buldu. Maccabi Tel Aviv’in skorer ismi 14 sayıyla James Nunnally oldu.

Bitci Baskonia – CSKA Moskova maçının özeti:

Olympiakos – Maccabi Playtika Tel Aviv maçının özeti:

Sezonun üçüncü çift maç haftasının ikide ikiyle geçen takımlardan biri, Panathinaikos’u Audi Salonu’nda büyük heyecana sahne olan maçta 81-78 mağlup eden Bayern Münih oldu. Maçın bitimine altı dakika kalan dokuz sayı farktan dönen, Vladimir Lucic’in bir kez daha el yakan anda üçlük isabeti bulduğu Bayern Münih’te Darrun Hillard, 20 sayı üretti. Üst üste beşinci mağlubiyetini alan Panathinaikos’ta Ioannis Papapetrou ve Daryl Macon Jr.’ın performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Bayern Münih – Panathinaikos OPAP maçının özeti: 

Zenit’le birlikte formda bir diğer Rus takımı UNICS Kazan, ALBA Berlin’i 85-71 mağlup ederek son altı maçta beşinci galibiyetini aldı. UNICS’te 21 sayı, 9 asist, 5 ribaundla oynayan Lorenzo Brown 11. haftanın en değerli oyuncusu seçilirken Mario Hezonja da 22 sayı üretti.

UNICS Kazan – ALBA Berlin maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de 12. hafta maçları 25 – 26 Kasım günlerinde oynanacak. Temsilcilerimizin karşılaştığı haftada Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, 25 Kasım Perşembe günü saat 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda kozlarını paylaşacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de sezonun üçüncü çift maç haftasının ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 12. haftanın fikstürü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.