Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir araç Noel’i kutlayan kalabalığın arasına daldı: En az 5 ölü, 40 yaralı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Wisconsin eyaletindeki Waukesha kentinde Noel kutlaması için bir araya gelen kalabalığın arasına SUV tipi bir araç daldı. Polis, beş kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 40 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kırmızı SUV tipi bir aracın kalabalığın arasına girmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca insan yaralandı. Polis şefi Dan Thompson, saldırı sonucu en az beş kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı fakat aile üyelerine haber verilinceye dek daha fazla ayrıntı paylaşmayacaklarını söyledi.

Polis şefi Thompson, olayın şu anda bir terör eylemi gibi görülmediğini belirtti.

Bir kişi gözaltında

Thompson, polis memurlarının şüpheli bir aracı ele geçirdiğini ve saldırıyla ilişkilendirilen bir kişinin gözaltına alındığını aktardı ancak daha fazla bilgi vermedi. Polisin aracı durdurmak için ateş açtığını belirten Thompson, soruşturmanın hızlı seyrettiğini ve FBI’ın da kendilerine yardım ettiğini anlattı.

İtfaiye şefi Steven Hovard ise gazeteciler verdiği demeçte, 11 yetişkin ve 12 çocuğun yakınlardaki hastanelere kaldırıldığını ve pazartesi günü (22 Kasım) bölgedeki devlet okullarının kapalı kalacağını söyledi. Belediye Başkanı Shawn Reilly, şehirde “travmatik” bir zamandan geçildiğini söyledi ve “Kalbim, bu saldırılan etkilenen herkesle birlikte” dedi.

“Kızımı bulmak için yaralılar arasında dolaşmak zorunda kaldım”

Eyalette oturan Angelito Tenorio, Milwaukee Journal Sentinel gazetesine verdiği demeçte, “Bir SUV gördük. Kalabalığın arasında daldığında Noel yürüyüşünü yeni bitirmiştik. Daha sonra çarpma sesini ve çığlıkları duyduk” dedi.

Corey Montiho ise kızının dans takımındaki öğrencilere SUV’un çarptığını söyledi ve “Ponponlar, ayakkabılar ve her yere dökülen sıcak çikolata vardı. Kızımı bulmak için yaralılar arasında dolaşmak zorunda kaldım” diye konuştu.

Beyaz Saray’dan bir yetkili de, olayın yakından izlendiğini ve gerekli görülmesi halinde eyalet ve yerel yetkililere destek sunulacağını söyledi. Yetkili, saldırıdan ABD Başkanı Joe Biden’ın da bilgilendirildiğini aktardı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.