Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu layık görüldü

Finlandiya Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) layık görüldü. KCDP Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Genel Sekreteri Fidan Ataselim’e ödülü Finlandiya Başbakanı Sanna Marin verdi. Ödülü Twitter hesabından duyuran platform, Finlandiya’ya teşekkür ederek, “Bu ödül tüm kadınların” dedi. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, 300 bin euro tutarındaki Finlandiya Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü Finlandiya Başbakanı Sanna Marin‘in elinden aldı. Tampere’de dün (22 Kasım) düzenlenen törene, 2018 Nobel Barış Ödülü sahibi Nadia Murad da katıldı. Marin, ödül töreninde, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çalışmaları arasında karar toplantıları, eğitim faaliyetleri, bilgilendirme seminerleri, kitlesel protestolar ve çeşitli yazışma toplantıları yer alıyor. Dernek, Türkiye’de cinsiyet eşitliğini ülke genelinde tesis etmek üzere il ve ilçe meclisleriyle birlikte çalışmayı amaçlıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.