Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kur krizi – Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüştü: “İktidarın her açıklaması ile Türk ekonomisinin üzerine bir bomba atılıyor, her açıklama füze gibi ekonomiyi vuruyor”

Döviz kurlarındaki artış bugün (23 Kasım) de sürerken ve Türk Lirası özellikle dolar ve euro karşısında büyük değer kaybına uğradı. Kur krizi nedeniyle Ankara’da sıcak saatler yaşanırken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

Saat 17:00’de başlayan görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçti ve ekonomi gündemine dair ortak açıklamalarda bulundu. İlk olarak söz alan Ahmet Davutoğlu, “Bugün yaşadığımız tablo iktidarın yanlış politikalarının ürünüdür. Artık bu yanlış yolda devam etmeyin. Ülkeye de ekonomiye de zarar verirsiniz” diye konuştu.

Erken seçim çağrısında bulunan Davutoğlu, “Bir savaş varsa Sayın Cumhurbaşkanı ve ekonominin bu cahil yönetimindeki kişilerin her açıklamasıyla Türk ekonomisinin üzerine bir bomba atılıyor. Her açıklama bir füze gibi Türk ekonomisini vuruyor. ‘Erken seçim’ demiyorum ‘hemen seçim’ diyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Döviz kuru elektrik sayacından daha hızlı çalışıyor”

Davutoğlu’ndan sonra söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi: “Böyle bir tabloyu görmedim, yaşamadım da. Öyle bir noktadayız ki döviz kuru elektrik sayacından daha hızlı çalışıyor. Açık ve net, piyasalarda yangın var, piyasalar durmuş vaziyette. Kimse önünü göremiyor. 11 Ağustos 2018’de bir ekonomik kriz çıkacağını açıklamıştım. Bir şey yapılmadı. Arkasından 18 Mayıs 2020’de ‘Ekonomik buhrandan nasıl çıkarız?’ diye 16 maddelik bir açıklama yaptım. Ve geldik bu tablodan sonra ‘Karakış fonu kurun, önlem alın’ diye çağrıda bulundum. Bugün partide oturup toplantı yaptılar, neden daha önce toplanmadınız?” Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye devredilebilir mi? Böyle bir devlet geleneği Mete Han’dan beri hiç olmamıştır. Fiyat istikrarından sorumlu kurum fiyat istikrarını sağlayamıyor. Yetkisi elinden alındı. Kim aldı? Erdoğan aldı bir kararname ile.”

Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de şöyle seslendi: “Halktan tümüyle kopmuş olan Sayın Bahçeli’ye seslenmek isterim. Yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa, seçimin yolunu aç kardeşim. Yazıktır günahtır bu millete.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.