Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da bakanlıklar dağıtılıyor, dış politika Yeşiller’e emanet – Gazeteci Ayşegül Karakülhancı: “Almanya’da yerleşmiş bir devlet politikası var, hükümetlere göre değişmez”

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) yeni hükümeti kurmak için mutabakata vardı.16 yıldır görevde bulunan Başbakan Angela Merkel’in koltuğuna Olaf Scholz oturacak. Scholz’un yardımcılığını da Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Robert Habeck üstlenecek. Yeşiller Partisi’nin başbakan adayı Annalena Baerbock‘un dışişleri bakanı, Cem Özdemir‘in ise tarım bakanı olması bekleniyor. Mutabakata göre çifte vatandaşlık kolaylaşacak, asgari saat ücreti 12 euroya çıkartılacak, koronavirüs salgınıyla mücadele için bir kriz merkezi oluşturulacak. Almanya’da yaşayan gazeteci Ayşegül Karakülhancı ile ülkedeki son gelişmeleri konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.