Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. hafta geride kaldı: İstanbul derbisinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu mağlup etti – İlk sekize girme mücadelesinde heyecan dorukta

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun 12. haftası ve sezonun üçte birlik bölümü geride kaldı. 12 hafta sonunda EuroLeague’de, üçüncü Olympiakos ile 10. sıradaki Anadolu Efes arasında iki galibiyet fark bulunuyor.

İstanbul derbisinin kazananı Anadolu Efes

Anadolu Efes, son çeyreğine 11 sayı geride girdiği maçta Fenerbahçe Beko’yu Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 89-84 mağlup etti. Bu sonuçla Anadolu Efes üst üste dördüncü galibiyetini alarak altı galibiyete ulaşırken Fenerbahçe Beko, üst üste dördüncü mağlubiyetini yaşadı ve 12 maçta üç galibiyette kaldı. Maç sonunda sarı-lacivertli tribünler koç Sasha Djordjevic’i protesto etti.

Sezonun Avrupa arenasındaki ilk İstanbul derbisinde Shane Larkin, 8/12 saha içiyle 25 sayı, 7 asist yaparak şu ana kadarki en iyi performansını gösterdi ve takımını galibiyete taşıdı. Tibor Pleiss, 17 sayıyla istikrarlı katkısını ortaya koydu. Fenerbahçe Beko’nun en skorer ismi, 4/4 üçlükle 18 sayı kaydederek EuroLeague’de en yüksek skora çıktığı maçı geride bırakan Marial Shayok idi. Pierria Henry ise 10 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 4 top çalma ile oynadı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona ve Real Madrid kazanmaya devam ediyor

Bitci Baskonia’yı 88-60 mağlup eden Real Madrid ve Zalgiris Kaunas’ı 96-73 mağlup eden Barcelona, 10’ar galibiyete ulaşarak zirvedeki yerlerini pekiştirdi. Fernando Buesa Arena’da maç boyunca üstün götüren Real Madrid’in üst üste beşinci galibiyetinde Fabien Causeur, Walter Tavares ve Thomas Heurtel üçlüsü toplam 37 sayı kaydetti. Barcelona, çift maç haftasında iki galibiyet alan Zalgiris Kaunas’ı evinde 96-73 mağlup etti. Ligin liderinde Pierre Oriola 13 sayı, 9 ribaund, 5 asistle, Rokas Jokubaitis eski takımına karşı 15 sayı, 7 asistle maçın öne çıkan isimleri oldu.

Bitci Baskonia – Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

Barcelona – Zalgiris Kaunas karşılaşmasının özet görüntüleri:

Sekizer ve yedişer galibiyetle play-off potasındaki takımlar

EuroLeague’de 2021-22 sezonunda ilk 12 hafta sonunda çetin bir play-off yarışı yaşanıyor. Haftanın dikkat çeken maçında Olympiakos, deplasmanda AX Armani Exchange Milan’ı 93-72 mağlup ederek sezonun deplasmandaki ilk galibiyetini aldı. Bu sonuçla Olimpia Milan, Fenerbahçe galibiyetinin ardından art arda üçüncü maçını da kaybetmiş oldu. Shavon Shields’ın 26 sayıyla en skorer isim olduğu maçta Pire temsilcisinde Giannoulis Larentzakis, Tyler Dorsey ve Sasha Vezenkov üçlüsü toplam 44 sayı üretti. Şu anda iki takımın da sekiz galibiyeti – dört mağlubiyeti bulunuyor.

AX Armani Exchange Milan – Olympiakos karşılaşmasının özet görüntüleri:

Diğer Yunan temsilcisi Panathinaikos, haftanın sürprizlerinden birine imza atarak son haftaların formda takımı Zenit St Petersburg’u OAKA’da 70-64 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Panathinaikos üçüncü galibiyetini alırken Zenit, sekiz galibiyeti bulunan üçüncü takım konumunda. Nemanja Nedovic 18 sayıyla dikkat çekerken Georgios Papagiannis, 18 sayı, 13 ribaund, 4 blokla pota altını domine etti. Zenit’te Jordan Loyd’un 15 sayısı ve Mindaugas Kuzminskas’ın 13 sayı – 8 ribaundlık performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. 

Panathinaikos OPAP – Zenit St Petersburg maçının özeti:

THY EuroLeague’de 21. yüzyılda iki Fransız takımının karşılaştığı ilk maçta LDLC ASVEL, inanılmaz bir maç sonuna sahne olan karşılaşmada Monaco karşısında 85-84 galip geldi. Son saniyede orta sahadan yaptığı atışla takımına galibiyete taşıyan William Howard, 23 sayı – 10 ribaund ile etkileyici bir double double yaptı ve haftanın en değerli oyuncusu seçildi. ASVEL bu sonuçla yedi galibiyetli dört takımdan biri olurken Monaco’da Paris Lee, Mike James ve Alpha Diallo üçlüsü toplam 53 sayı buldu.

William Howard’ın mucizevi son saniye basketi:

AS Monaco – LDLC ASVEL maçının özeti:

Son haftaların en formda takımlarından UNICS Kazan, deplasmanda ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Kızılyıldız’ı 98 sayı bularak 20 sayı farkla (98-78) mağlup etti. Yedi galibiyete ulaşan ve bu yedi galibiyetin altısını son yedi maçta alan UNICS Kazan, rakip potaya 32 denemede 15 isabetli üçlük göndererek bu sezon ikinci kez bu alanda kulüp rekorunu kırdı. UNICS’te Isaiah Canaan, Mario Hezonja ve John Brown üçlüsü toplam 52 sayı üreterek performanslarındaki artışı sürdürdü.

UNICS Kazan – ALBA Berlin maçının özeti:

Yedi galibiyetle yedinci ve dokuzuncu sırada yer alan iki takım, ALBA Berlin’e 91-86 mağlup olan Maccabi Playtika Tel Aviv ve Bayern Münih’i 77-74 mağlup eden CSKA Moskova. CSKA’da Will Clyburn 17 sayıyla bir kez daha takımını taşıyan isim olurken Bayern’de, Darrun Hillard’ın 28 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Yüksek skorlu ALBA – Maccabi Tel Aviv mücadelesinde en skorer isim 22 sayıyla oynayan Scottie Wilbekin olurken Berlin temsilcisinde Marcus Eriksson, 5/8 üçlük isabetiyle 19 sayı üretti.

ALBA Berlin – Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmasının özet görüntüleri:

CSKA Moskova – Bayern Münih karşılaşmasının özet görüntüleri:

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de 13. hafta maçları 2-3 Aralık günlerinde oynanacak. Fenerbahçe Beko, 2 Kasım Perşembe günü saat 20:45’te AS Monaco’yu konuk ederken Anadolu Efes, 3 Aralık Cuma saat 20:30’da Barcelona’yı ağırlayacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 12. haftanın ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 13. haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler