Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spor camiası, hayatını kaybeden eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz için başsağlığı mesajları yayımladı

Bir süredir tedavi gören Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Mustafa Cengiz, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu. Spor camiası, Cengiz için başsağlığı mesajları yayımladı.

Spor camiası, Mustafa Cengiz için başsağlığı mesajları yayımladı

Bir süredir tedavi altında olan Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Mustafa Cengiz, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2018 ile 2021 yıllarında Galatasaray ile sayısız başarı kazanan Cengiz, taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazandı. Spor paydaşları ise Mustafa Cengiz’in hayatını kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajları yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mustafa Cengiz’in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Kasapoğlu, “Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Daima beyefendi kişiliğiyle hatırlayacağım merhum Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesine, Galatasaray ve Türk spor camiasına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu da Mustafa Cengiz için başsağlığı mesajı yayımladı. Federasyon tarafından yayımlanan mesajda  “Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz’in vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, Galatasaray Spor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray, Mustafa Cengiz’in vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Sn. Mustafa Cengiz’i kaybettik. Başkanımız’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Galatasaray’ın ezeli rakipleri ve ebedi dostları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor, Mustafa Cengiz’in hayatını kaybetmesinin ardından taziye mesajları yayımladı. Fenerbahçe’nin yaptığı paylaşımda ”Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; Cengiz ailesine, Galatasaray camiasına ve Türk futboluna başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun” ifadeleri kullanıldı. 

Beşiktaş ise Mustafa Cengiz için şu paylaşımda bulundu: “Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Mustafa Cengiz’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mustafa Cengiz’e Allahtan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz.”

Trabzonspor’un yaptığı paylaşımda ”Galatasaray Spor Kulübünün Eski Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” denildi. 

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, Mustafa Cengiz için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Elmas, ”Önceki Başkanımız Sn. Mustafa Cengiz’i kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. 

Eski Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Mustafa Cengiz’in vefatıyla ilgili beIN Sports’a konuştu. ”Her gün hastanedeydik, yanındaydık. Son birkaç gündür bitkisel hayata girdi. Bugün de hayata gözlerini yumdu. Hep Galatasaray’ı soruyordu. Galatasaray’da iyi şeylerin olmasını istiyordu. Hatta en son ‘Abdurrahim, iyi ki Galatasaray’ın borçlarını TL’ye çevirmişiz. Galatasaray’ı çok büyük bir yükten kurtarmışız. Ne mutlu bize’ dedi. Hakikaten sevgili başkanım ne mutlu bize. Galatasaray’ı hakikaten çok büyük bir külfetten, döviz kurundan kurtardık. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” diyen Albayrak, sosyal medya hesabından ise “Acımız çok büyük” paylaşımında bulundu.

Mustafa Cengiz döneminde Galatasaray’da yöneticilik yapan Yusuf Günay da hayatını kaybeden Cengiz’i unutmadı. Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Üzüntümü ifade etmeye kelimeler yetmez… Mekanın cennet olsun başkanım” dedi.

Mustafa Cengiz’in vefatı ve hayatı ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.