Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20. Millî Eğitim Şûrası, eğitimde fırsat eşitliği için 1 Aralık’ta toplanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “en yüksek danışma” kurulu olarak tanımlanan “20. Millî Eğitim Şûrası” yarın (1 Aralık) başlıyor. 1-3 Aralık günlerinde düzenlenecek şûrada, temel eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve öğretmenlerin mesleki gelişimi olmak üzere üç ana konu görüşülecek. 

20. Millî Eğitim Şûrası‘na bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, yurtiçi ve yurtdışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci-veli temsilcileri, eğitim alanında çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar davet edildi.

Gündem konuları ile ilgili 22 Eylül-29 Ekim’de “sura.meb.gov.tr” internet adresi üzerinden paydaşların görüşlerini aldıklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, internet sitesine 32 bin 643 görüş geldiğini söyledi. 

Bir önceki Millî Eğitim Şûrası 2014’te düzenlenmişti

19. Millî Eğitim Şûrası, Nabi Avcı’nın bakan olduğu dönemde düzenlenmişti. Şûrada, öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri, öğretmen aday adaylarının seçimi, öğretmenlik mesleğinin niteliğinin artırılması, öğretmenlik mesleğinin hak ettiği sosyal ve mesleki itibarın artırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması konuları ele alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.