Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ballon d’Or sahiplerini buldu: Arjantinli yıldız Lionel Messi yedinci kez zirvede – Barcelona Kadın Futbol Takımı’nın yıldızı İspanyol Alexia Putellas, 1960’tan beri ilk kez ülkesine Ballon d’Or’u götürdü

France Football dergisi tarafından dağıtılan Ballon d’Or (Altın Top), Paris’teki Theatre du Chatelet’de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Erkekler Ballon d’Or ödülünü, Paris Saint-Germain’in (PSG) Arjantinli yıldızı Lionel Messi kazandı. Kadınlarda ise Ballon d’Or’un sahibi, Barcelona’nın İspanyol orta saha oyuncusu Alexia Putellas oldu.

France Football dergisi tarafından 1956’dan bu yana dağıtılan fakat 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle verilemeyen Ballon d’Or (Altın Top), Fransa’nın başkenti Paris’teki Theatre du Chatelet’de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Müthiş bir atmosfere sahne olan ödül töreninin sunuculuklarını, bir dönem Galatasaray’da forma giyen Didier Drogba ve gazeteci Sandy Heribert üstlendi.  

Ödül törenin en gözde ismi Lionel Messi, Theatre du Chatelet’ye eşi Antonella Roccuzzo ve çocukları Thiago, Mateo ve Ciro ile birlikte geldi.

Theatre du Chatelet’de gerçekleşen tören, renkli anlara sahne oldu. Törende dağıtılacak ödüller, Formula 1 Alpine ekibi pilotları Fernando Alonso ve Esteban Ocon tarafından sahneye getirildi. 

Yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy’yi Barcelona’nın 19 yaşındaki futbolcusu Pedri kazandı. Daha önce de ‘Golden Boy’ ödülünü kazanan Pedri, törende yaptığı konuşmada ”Barcelona’daki herkese teşekkür etmek istiyorum. Leo Messi’ye de öyle. Benim için yaptığın her şey için teşekkürler Leo” dedi. Pedri, 2020-21 sezonunda Barcelona formasıyla dört kulvarda (LaLiga, Şampiyonlar Ligi, İspanya Kral Kupası, Süper Kupa) toplam 52 maçta forma giydi ve 4 gol – 6 asist kaydetti. Ardından 2021 yazında İspanya formasıyla önce EURO 2020’de altı maçta forma giydi ve “Turnuvanın Genç Oyuncusu” ödülünü evine götürdü. Kısa bir süre sonra bu kez Tokyo’ya giden ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nda sahaya çıkan Pedri, orada gümüş madalya kazanan takımın önemli bir parçası oldu. 18 yaşındaki Pedri, kulüp sezonunun ardından İspanya Milli Takımı’nın formasını 12 maçta giydi.

Yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yaşin ödülünü Paris Saint-Germain’in İtalyan file bekçisi Gianluigi Donnarumma kazandı. Bu sezon başında 60 milyon euroluk bonservis bedeliyle Milan’dan PSG’ye transfer olan Donnarumma, 2021 yazında İtalya Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2020) kazanmıştı. 22 yaşındaki kaleci, EURO 2020’nin de en iyi futbolcusu seçilmişti. 

İlk defa verilen yılın kulübü ödülünü, erkekler de UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea kazandı. Maviler, finalde Manchester City’yi 1-0 yenmişti.  

İlk defa verilen yılın forveti ödülünün sahibi ise Robert Lewandowski oldu. Bayern Münih ile Almanya Bundesliga’yı kazanan Lewandowski, 2020-2021 sezonunda attığı 41 gol ile Gerd Müller’in 1971-72 sezonundan beri kırılamayan rekorunu tarihe gömmeyi başarmıştı. 

Yılın en iyi kadın futbolcusu ödülünü, Barcelona’nın İspanyol futbolcusu Alexia Putellas kazandı. En son 1960 yılında Barcelona Erkek Futbol Takımı’nın futbolcusu Luis Suarez’in aldığı Ballon d’Or, yıllar sonra ilk kez İspanya’ya geldi. Takımı ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşan Putellas, oynadığı futbol ile kamuoyunun takdirini toplamıştı.  

Merakla beklenen Ballon d’Or’un erkeklerdeki sahibi ise Paris Saint-Germain’in (PSG) Arjantinli yıldızı Lionel Messi oldu. 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ve 2019 yıllarında da ödülü alan Messi, yedinci defa Ballon d’Or’un sahibi olarak kendisine ait rekoru geliştirmeye devam etti. Arjantinli yıldız, ilk üç sırayı Robert Lewandowski ve Jorginho ile paylaştı. Öte yandan altıncı sırada olan Cristiano Ronaldo, 2010 yılından sonra ilk defa ilk üç sıranın dışında kaldı. Ballon d’Or’u kazanarak kariyerine bir başarı daha ekleyen Lionel Messi, bu sezon Arjantin Milli Takımı ile Copa America’da mutlu sona ulaşmıştı. Arjantinli yıldız, turnuvanın COPA Amerika’nın en iyi oyuncusu seçilirken aynı zamanda gol ve asist krallıklarında da zirvede yer almıştı. Öte yandan Messi, PSG’ye transfer olmadan önceki kulübü Barcelona’da sezon boyunca çıktığı 47 karşılaşmada 38 gol atıp 12 asist yapmıştı. Messi ödül konuşmasında duygularını şöyle dile getirdi: “Bugün burada, Paris’teyim. Çok mutluyum, gerçekten çok mutluyum, gerçekten savaşmaya devam etmek ve yeni hedeflere ulaşmak istiyorum. Kaç yıl daha bilmiyorum ama gerçekten çok eğleniyorum. Barça, Paris ve Arjantin’deki takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Lionel Messi’ye ödülünü, Barcelona’dan eski takım arkadaşı Luis Suarez takdim etti.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Eiffel Kulesi, Lionel Messi için özel olarak hazırlandı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler