Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kârını yüzde 140 oranında artıran Lego’dan çalışanlarına Noel izni ve ikramiye

Dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Lego, şirketin kârlarını yüzde 140 oranında artırmasının ardından 20 bin çalışanına Noel için üç gün tatil ve özel bir ikramiye verme kararı aldı.

Koronavirüs salgını kaynaklı kısıtlamaların ve karantinaların art arda gelmesiyle şirketin satışları ciddi oranda bir artış göstermiş ve şirketin ürettiği oyuncaklara olan talep, Çin piyasalarında hızlıca artmıştı.

Danimarka merkezli aile şirketi açıklamasında, 2021’in ilk yarısında 6.3 milyar Danimarka Kronu’ndan (954 milyon dolar) fazla net kâr elde ettiğini ve bu kârın 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 140’lık bir artış olduğunu belirtti.

“Lego Group için olağanüstü bir yıl oldu ve meslektaşlarımız inanılmaz derecede sıkı çalıştı” diyen şirket, Nisan 2022’de personeline özel bir ikramiye ödeneceğini de sözlerine ekledi.

Şirket, 2021 yılının ilk yarısında 60’tan fazla yeni mağaza açtı ve bunların 40’tan fazlası ise Çin’deydi. 30 Haziran itibarıyla 737 Lego mağazasının 291’i Çin’de bulunuyor.

Danimarkalılar’ın “İyi Oyna (Leg Godt)” kelimesinden türettikleri Lego, 1932 yılında Kirk Kristiansen tarafından kuruldu. Danimarkalı aile halen 40 ülkede 20 bin 400’den fazla kişiyi istihdam ediyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.