Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkeş anmasındaki saldırı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı tehdit etti: “Bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısının ardından Alparslan Türkeş anmasına yönelik saldırıya ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu. Bahçeli, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hâkim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” dedi.

“Cumhur’un kaderi cumhuriyetin kaderidir”

Bahçeli’nin MHP grubundaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi koruyacağını vurgulayan Bahçeli, “’Geliyor gelmekte olan’ diyorlar, biz de ‘Gidiyor gitmekte olan’ diyeceğiz. Gelmeden gittiklerini göstereceğiz. ‘Davetsiz gelen, mindersiz oturur’ diyeceğiz. Milletimiz varlığına, istiklaline, istikbaline, birliği ve kardeşliğine sahip çıkacak. İftira siyasetine aziz Türk milleti aldanmayacak, itibar etmeyecektir. Cumhur’un kaderi cumhuriyetin kaderidir. Cumhur İttifakı Türkiye’yi kem gözlerden, kaos tetikçilerinden fedakârca koruyacaktır. Bu inşa hamlesinin, hiç kimsenin nefesi yetmeyecektir. Çalışacağız, çabalayacağız, çağlayacağız, sabredeceğiz, azmedeceğiz, mutlaka başaracağız. 2023’te Türk milletinin yeni bir zaferine imza atacağız” dedi. 

“Erken seçim yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden paylaştığı videolara değinen Bahçeli, “Fazla zahmete girme. CHP’nin başına bir kaset komplosuyla gelmen, terörle mücadeleye hayır demen, HDP’yi meşru sayman, Demirtaş’ı övmen, Atatürk’e ihanet etmen, CHP’yi kaynağından koparman, büyükelçilerden aman dilemen senin lekeli mirasın olarak hatırlanacak. Böyle bir zihniyete ülke yönetimi emanet edilir mi? Sayın Kılıçdaroğlu benim millet ve vatan sevgimin fitresini versem sana ve sülalene yedi kuşak yeter. ‘Erken seçim’, ‘derhal seçim’ yoktur. Bu karara alışman tavsiyemdir. Mersin’de miting yapacağına kan kardeşiniz HDP ile ilk adımı Kandil’de atın. Zillet ittifakına söylüyorum, sokaklarda gelecek aramayın. Altından kalkamayacağınız müptezelliklere kalkışmayın. Krize oynayanlar akıllarını başlarına devşirsinler. CHP ve yedeklerine diyorum ki 2023’ün Haziran ayını bekleyin. Milletin sıkılı yumrukları tepenize inecek” diye konuştu.

“Birbirimizi suçlayarak, kin ve öfkelerimizi yarıştırmak Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük”

MHP lideri, ekonomideki gelişmeleri ise şöyle değerlendirdi: “Bu ülke hepimizin. Temiz bir dil kullanmak, empati kurmak, erdemli olmak öncelikle siyasi partilerin, sonra da herkesin müşterek sorumluluğu. Birbirimizi suçlayarak, kin ve öfkelerimizi yarıştırmak Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük. Türk milleti sahnelenen ekonomik oyunların benzerlerine defalarca şahit ve mahkum olmuştur.19 ve 20. yüzyılın zorlu dönemeçlerinde Türkiye’yi teslim alamayanlara bugün boyun eğeceğimiz mi zannediliyor?”  

“Modası geçmiş ekonomik düşünceler, miras aldığımız kör noktalardır”

Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

Merkez Bankası’nın rezervlerinin eridiği yalanlarına bel bağlayan zillet ittifakı, Türkiye karşısında nasıl yer aldıklarını, adamlıklarının nerede olduğunu açıklamak mecburiyetinde. CHP yönetimi başta olmak üzere zilletin diğer ortaklarının bunu görmesi için milli duruş göstermeleri gerekmekte. Ekonomi rakam, oran, yüzde, matematikten çok daha öte bir alan. Modası geçmiş ekonomik düşünceler miras aldığımız kör noktalardır. Görünmez el metaforu ile sömürünün çarkını çevirdiler.” 

“Ne ekonomi eski ekonomi ne de dünya eski dünya”

Koronavirüs salgını nedeniyle eski davranış kalıplarının değişmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Ne ekonomi eski ekonomi ne de dünya eski dünya. Ekonomide yeni bir hikayeye, milli ve manevi değerlerle düzenlenmiş bir zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu görmeliyiz. Kronik hastalıkları birlikte tedavi etmeliyiz. Fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar sağlanacaktır. Enflasyonla mücadelede gönül birliğini harekete geçirmeliyiz. Temel ihtiyaçlarda yüzde 2 ila yüzde 5 indirime gitmeleri manevi harcımızdır. Herkes elini taşın altına koymalı” dedi.  

“Biz kayyum değiliz, MHP’yiz” 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Kayyum gibi iktidarın başında” sözlerine ise Bahçeli, “Biz kayyum değiliz, MHP’yiz. Kayyumu geç, partine doldurduğun askeri ve siyasi casuslarla birlikte bakanlığın döneminde kimlere peşkeş çektiğini açıkla” karşılığını verdi.

MHP lideri Bahçeli sözlerini, 2022 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri nedeniyle gelecek haftadan itibaren grup toplantılarına ara verileceğini söyleyerek sonlandırdı.

Bahçeli’den Yavaş’a tehdit: “Mansur bey dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var “

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara’da hafta sonu düzenlenen Alparslan Türkeş anmasına Ülkü Ocakları üyeleri tarafından düzenlendiği iddia edilen saldırıya ilişkin konuşan Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ı şu sözlerle hedef aldı:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur beyin elinin altında geliştiği kanaati hâkim. Bundan sonra Mansur bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var.”


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.