Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti, Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı. Cumhurbaşkanlığı kararında “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereği atanmıştır” denildi. Lütfi Elvan, Berat Albayrak’ın istifasının ardından 10 Kasım 2020de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden ayrıldı.

Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan kararda, “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereği atanmıştır” denildi.

Lütfi Elvan, Berat Albayrak‘ın istifasının ardından 10 Kasım 2020’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Kasım’da işaretini verdi: “Faizi savunanla birlikte olmam, olamam”

“Faiz sebep, enflasyon sonuçtur” söylemini sık sık tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Kasım’da “Faizi savunanla beraber olmam, olamam” sözleri dikkat çekti.

Erdoğan’ın isim vermeden eleştirdiği Elvan’ın istifa edeceği veya görevinden alınacağı bir süredir kulislerde konuşuluyordu.

Elvan’ın Merkez Bankası’nın dolara doğrudan müdahale etmesinin hemen ardından görevinden istifa etmesi de dikkat çekti.

Nebati’nin sosyal medya paylaşımları dikkat çekti

Nureddin Nebati’nin geçtiğimiz hafta Twitter hesabından “Faiz baskısını azaltacak tedbirler aldık ve faiz baskısının azalmasıyla beraber attığımız her adımla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulunması da dikkat çekmişti.

Elvan’ın yerine Nebati’nin getirileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Berat Albayrak ile yemek yerken görüntülenmişti

Nureddin Nebati, geçen ağustos ayında İstanbul-Süleymaniye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile birlikte yemek yerken görüntülenmişti.

Medyaya sızan fotoğraf kulisleri hareketlendirmişti.

Ensar, TÜGVA ve İlim Yayma Cemiyeti üyesi

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nureddin Nebati, aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında -yüksek lisans yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora unvanını aldı.

Ticaretle uğraşan Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nda (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu üyeliğinde bulundu.

Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olan Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav üyesi,

AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve iki dönem milletvekilliği yaptı

AKP 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilen Nebati, 2014-2015 yılları arasında AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. dönemde İstanbul, 25. dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Nebati, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.