Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Juventus’un başını çektiği transfer usulsüzlüğü iddiaları Avrupa’nın diğer büyük kulüplerine de sıçradı

Juventus başta olmak üzere İtalya’daki kulüplere yönelik başlatılan mali işlemlerdeki usulsüzlük soruşturmaları, günden güne daha kapsamlı bir hal alıyor. Fransa, İspanya ve İngiltere’deki bazı kulüpler de soruşturma sürecine dahil oldu. 

Avrupa futbolu, mali işlemlerdeki usulsüzlük iddiaları ile çalkalanıyor

Juventus Başkanı Andrea Agnelli

İtalyan Mali Polisi (Guardia di Finanza), geçen cumartesi günü (27 Kasım) Torino Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı talimatla mali işlemlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Serie A ekiplerinden Juventus’un ofislerinde arama yaptı. Juventus Başkanı Andrea Agnelli, Başkan Yardımcısı Pavel Nedved, kulübün eski sportif direktörü Fabio Paratici’nin de aralarında bulunduğu altı kişinin faaliyetleri, soruşturma kapsamında incelendi. Mali hesap ve tabloları inceleyen savcılık, 2019 ile 2021 yılları arasında gerçekleştirilen 62 transferde usulsüzlük yapıldığını düşünüyor. Öte yandan Torino Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu hamlesi, İtalya Piyasa Denetleme Kurumu (CONSOB) ile İtalya Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Kulüplerini Denetleme Komisyonu’nu da harekete geçirdi. İki kurum, savcılıktan bağımsız olarak kendi soruşturmalarını yürütüyor.

Juventus’un başını çektiği soruşturma, yalnızca İtalya ile sınırlı kalmadı. Tuttosport’un haberine göre transferlerde usulsüzlük yaptığı iddia edilen 18 kulüp arasında İspanya’dan Barcelona, İngiltere’den Manchester City ve Fransa’dan Lille ve Olimpik Marsilya da bulunuyor. Soruşturma kapsamında adı geçen ve şu anda kiralık olarak Beşiktaş’ta forma giyen Miralem Pjanic, 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde Arthur Melo ile takas edilerek Barcelona’ya transfer olmuştu.  

Victor Osimhen’in transfer süreci şüphe uyandırıyor

Futbol Kulüpleri Teftiş Komisyonu tarafından geçen aylarda hazırlanan raporda, 62 transferde mali usulsüzlük yapıldığı düşünülüyor. İtalya futbolunu sarsan yolsuzluk iddialarının merkezinde Juventus ve Napoli yer alıyor. Torino temsilcisinin 21 oyuncusu için toplam 90 milyon euro transfer harcaması yaptığı belirtiyor fakat hazırlanan rapora göre gerçekte el değiştiren paranın 3 milyon euronun biraz üzerinde olduğu görülüyor. Napoli’de ise Victor Osimhen transferinin usulsüz yollar ile gerçekleştirildiğinden şüpheleniliyor. Rapora göre Napoli, 71,25 milyon euro ve dört futbolcu karşılığında Fransa Ligi ekibi Lille’den Osimhen’i renklerine bağladı. Ancak İtalya temsilcisinin kasasından yalnızca 50 milyon euro çıktığı fark edildi. Öte yandan takasta kullanılan Orestis Karnezis, Claudio Manzi, Ciro Palmieri ve Luigi Liguori’nin kariyerleri de yokuş aşağı ilerliyor. Dört futbolcudan ikisi Serie D’de, biri Serie C’de top koştururken diğeri ise henüz oynadığı takımda süre alamadı. Bu futbolcuların yaşadığı başarısızlıklar ise yolsuzluk iddialarını kuvvetlendiriyor.

İtalya futbolundaki transfer yolsuzluğu iddiaları ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.