Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (13): Fenerbahçe Beko mağlubiyet serisini Monaco karşısında sonlandırdı – Anadolu Efes, nefes kesen maçta Barcelona’ya 95-93 mağlup oldu

Turkish Airlines EuroLeague 2021-2022 sezonunun 13. haftası geride kaldı.

Fenerbahçe Beko mağlubiyet serisini sonlandırdı

EuroLeague’de üst üste dört mağlubiyet alan Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Monaco karşısında 96-86 kazandı ve sezonun dördüncü galibiyetini elde etti. Sezonun en yüksek skora çıktığı maçında Fenerbahçe, 28 asist ile EuroLeague tarihinde en çok asist yaptığı üçüncü maçı geride bıraktı. Ayrıca 15 sayı, 4 asistle 14 verimlilik puanı üreten Nando De Colo, Vassilis Spanoulis’i geride bırakarak EuroLeague tarihinin toplamda en çok verimlilik puanına sahip ismi oldu.

Altı ismin çift hanelere çıktığı Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely 20 sayı, 10 ribaund, 5 asistle yıldızlaşırken Marko Guduric, ikinci yarıda 18 sayı buldu. Pierria Henry 13 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 5 top çalmayla yine kendine has istatistiklerini tekrarladı. Monaco’da Mike James 10/19 saha içiyle 31 sayı üretirken Yakuba Ouattara, hem savunma hem hücumda önemli katkı sağladı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Geçen sezonun Final-Four finalinin yeni randevusunda, dörder maçlık galibiyet serisine sahip Anadolu Efes ve Barcelona arasındaki karşılaşma, adına yakışır bir mücadeleye sahne oldu. Uzatma neticesinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda 95-93 galip ayrılan Barcelona 11. galibiyetini alırken Anadolu Efes, altı galibiyette kaldı.

Final-Four atmosferinde oynanan maçta Anadolu Efes’te 11 kez faul çizgisine gelen Vasilije Micic, 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Adrian Moerman, Shane Larkin, Tibor Pleiss üçlüsünün toplam 43 sayılık desteği, mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı. Barcelona’da son dönemde formunu giderek arttıran Sertaç Şanlı, tanıdık olduğu potalara 4/5 üçlükle 24 sayı göndererek EuroLeague kariyer rekorunu kırdı. Barcelona’da öne çıkan bir diğer isim, 18 sayı, 8 ribaund, ve 5 asistlik performansıyla Nikola Mirotiç’ti.

Karşılaşmanın özeti:

AX Armani Exchange’den üst üste dördüncü mağlubiyet

13. haftanın kapanış mücadelesinde AX Armani Exchange Milan (8-5 derece), Mercedes Benz Arena’da ALBA Berlin’e 81-76 mağlup olarak üst üste dördüncü mağlubiyetini yaşadı. Bu sezon ilk kez art arda maç kazanan ALBA Berlin’de Marcus Eriksson, 5/8 üçlükle 21 sayı üreterek yıldızlaştı. Yalnızca iki ismin çift hanelere çıkabildiği Olimpia Milan’da en skorer isim, sakatlığının ardından parkelere dönen Malcolm Delaney oldu. Real Madrid, Maccabi Playtika Tel Aviv’i Guerschon Yabusele’nin eşitliği bozan basketiyle 72-70 mağlup etti ve üst üste altıncı galibiyetini aldı. Bu sonuçla Maccabi Tel Aviv altıncı mağlubiyetini tattı. İki takımın en skorer isimleri ise oyuncu kurucuları oldu: Thomas Heurtel (15 sayı) ve Scottie Wilbekin (14). 

Luke Sikma ince görüyor:

Real Madrid – Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmasının özet görüntüleri:

Olympiakos, bu haftaya son yedi maçta altı galibiyetle gelen UNICS Kazan’ı Rusya’da 84-87 mağlup ederek dokuzuncu galibiyetine uzandı ve zirve takibini sürdürdü. Yunanistan temsilcisinde 6/10 saha içiyle 22 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 5 top çalmayla oynayan Sasha Vezenkov, 13. haftanın en değerli oyuncusu oldu. UNICS’te Lorenzo Brown – Isaiah Canaan guard ikilisinin toplam 41 sayısı, galibiyet serisini sürdürmeye yetmedi.

UNICS Kazan – Oliympiakos karşılaşmasının özet görüntüleri:

CSKA Moskova sıralamada yukarı tırmanıyor

EuroLeague’de playoff resminde arka arkaya sıralanmış iki Rus temsilcisinden CSKA Moskova, evinde Panathinaikos’u 97-77 mağlup ederek sekizinci galibiyetini aldı ve altıncı sıraya yükseldi. CSKA’da Alexey Shved, 17 sayı – 13 asistle double double yaptı. 10. mağlubiyetini alan Panathinaikos’ta Okaro White, 19 sayıyla en skorer isim oldu. Yine sekiz galibiyetle CSKA Moskova’nın bir sıra önünde bulunan Zenit St Petersburg, Kızılyıldız karşısında 60 sayının altında kalarak parkeden 58-69 mağlup ayrıldı. Üç maçlık mağlubiyet serisini sonlandıran Kızılyıldız’da, Nate Walters, 14 sayı, 5 ribaund, 4 asistle galibiyetin mimarı oldu.

CSKA Moskova – Panathinaikos OPAP maçının özeti:

Zenit St Petersburg – Kızılyıldız maçının özeti:

Haftanın diğer iki değerli galibiyeti Bayern Münih ve Zalgiris Kaunas’tan geldi. Bayern Münih (6-7), Audi Salonu’nda LDLC ASVEL’i (7-6) 73-65 mağlup ederek aradaki galibiyet farkı sayısını bire indirdi. Almanya temsilcisinde Augustine Rubit – Vladimir Lucic ikilisi, toplam 37 sayı – 20 ribaund ile önemli katkı sağladı. Koç değişikliğiyle toparlanmaya çalışan iki takımın mücadelesinde Zalgiris Kaunas, Zalgirio Arena’da Bitci Baskonia’yı 72-68 mağlup etti. Bu sonuçla Zalgiris, üçü de taraftarlarının önünde olmak üzere son dört maçta üçüncü galibiyetini aldı. Kaunas’ta Lukas Lekavicius 13 sayı, 9 asistlik performansıyla birlikte maç sonunda gemiyi limana yanaştıran isim olurken Baskonia’da Steven Enoch, 13 sayı – 10 ribaundla bir kez daha double double yaptı.

Bayern Münih – LDLC ASVEL maçının özeti:

Zalgiris Kaunas – Bitci Baskonia maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de 13. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de 14. hafta maçları 9-10 Aralık tarihlerinde oynanacak. 9 Aralık Perşembe günü Fenerbahçe Beko saat 20:00’da Zenit St Petersburg’a konuk olurken Anadolu Efes, 21:45’te Münih’te Bayern ile karşılaşacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 13. haftanın ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 14. haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.