Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Türk, Aysel Tuğluk’un sağlık durumu hakkında konuştu: “Kürt siyasetçilere düşmanlık yapılıyor, Tuğluk’un infazı durdurulmalı”

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Alzheimer hastalığına yakalandı. Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, tahliye edilmesi gerektiğine dair rapor olmasına rağmen tahliye edilmeyen Tuğluk hakkında Medyascope‘a konuştu. Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) Aysel Tuğluk ile eşbaşkanlık görevini üstlenen, tutuklu yargılandığı davada ise sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ahmet Türk, Kürt siyasetçilere karşı düşmanlık beslendiğini ve Tuğluk’un infazının mutlaka durdurulması gerektiğini söyledi.

Medyascope’a konuşan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk’un sağlık sorununun ciddi olduğunu söyledi. Türk, Aysel Tuğluk’a yaşatılanların düşmanca bir davranış olduğunu, Tuğluk’un Alzheimer hastalığına yakalandığını ve infazının mutlaka durdurulması gerektiğini belirtti. Ahmet Türk, Kürt siyasetçilere karşı düşmanlık yapıldığını da söyleyerek, “Gerçekten hasta Kürt ve Kürt siyasetçilerin durumu onların hiç umurunda değil. Bu insani davranışı göstermekten âciz bir noktadalar” dedi.

Türk, kendisinin de cezaevinde sağlık sorunu yaşadığını, bu durumu iyi bildiğini, iktidarın çözüm sürecinde de hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması için adım atmadığını sözlerine ekledi.

Devlet Bahçeli, Türk’ün tahliyesini istemişti

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı iken yerine kayyum atanan ve tutuklanan Ahmet Türk, sağlık sorunlarına rağmen bir süre cezaevinde kalmıştı. Türk’ün tahliye edilmesi için kamuoyu oluşturulmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli de tutuksuz yargılanmasını istemişti. Türk tahliye edildikten sonra Bahçeli’ye teşekkür etmişti. Tahliyenin ardından Bahçeli, şöyle konuşmuştu:

Tahliye edilmiş olmasından memnuniyet duydum. Biz 2007 yılında TBMM’ye girdiğimizde orada birçok siyasi parti vardı. Sayın Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk bizim bulunduğumuz bölüme gelerek hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Farklı ideoloji de olsa siyasette bunlar güzel şeyler. Çatışma ortamı da olsa insanlığı heba etmemek lazım. Böyle bir randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.